Španjolski savez želi zadržati Del Bosquea: "Tražit ćemo ga da ostane"

Foto: Hina

ŠPANJOLSKI nogometni savez želi da izbornik Vicente del Bosque ostane i dalje na tom mjestu unatoč neuspjehu reprezentacije koja je eliminirana sa Svjetskog prvenstva u Brazilu već nakon dvije utakmice, katastrofalnog poraza od Nizozemske (1:5) i od Čilea (0:2).

Del Bosque, koji sa Savezom ima ugovor do kraja Eura 2016 u Francuskoj, izjavio je da će razmotriti svoj položa.

Tajnik Saveza Perez rekao je da još nije bilo nikakvih službenih razgovora o Del Bosqueovoj budućnosti te da treba pričekati da se reprezentacija, koja zadnju utakmicu u skupini B igra u ponedjeljak protiv Australije, vrati kući.

"Bolje je pustiti da prođe neko vrijeme i onda mirno o svemu razgovarati u Madridu", izjavio je Perez za španjolski radio. "Kada je Del Bosque potpisivao ugovor (do 2016.) rekao je da će, ako bude postojao neki razlog zbog kojeg bi mi mogli misliti da on ne treba nastaviti, on otići", dodao je.

"Del Bosque nije podnio ostavku, a ako je i podnese mi ćemo ga tražiti da ipak ostane izbornik".

Del Bosque (63) je već "zaradio" mjesto među najvećim nogometnim trenerima unatoč lošim rezultatima na ovom SP. Nakon što je preuzeo "furiju" od Luisa Aragonesa 2008. kada su osvojili naslov europskog prvaka, on ju je odveo do prvog naslova svjetskog prvaka 2010. u Južnoafričkoj Republici, a onda i do drugog uzastopnog naslova europskog prvaka 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Pročitajte više