Spektakl u Dohi: Rukometu bogovski tretman kakav do sada nije imao

Foto: Screenshot; Index

SPEKTAKULARNOM predstavom otvoreno je 24. svjetsko prvenstvo u rukometu! Velebna dvorana Lusail primila je oko 15 tisuća ljubitelja rukometa, koji su uživali u velikoj predstavi domaćina turnira.

Riječ je o možda najboljoj ceremoniji otvaranja nekog rukometnog SP-a, ali što uostalom očekivati od super bogate države kao što je to Katar, koja je za organizaciju utukla oko 200 milijuna eura.

 
Ceremonija je počela s predstavljanjem reprezentacija koje sudjeluju na turniru. Naravno, među njima je i Hrvatska, treća s posljednjeg SP-a održanog 2013. godine u Španjolskoj.

Nakon što smo upoznali natjecatelje, Katar nam je kroz jednu veličanstvenu audiovizualnu predstavu prezentirao koja će sve sportska natjecanja organizirati u bližoj budućnosti.

Krenuli smo, naravno, od rukometnog SP-a koje se održava od 15. siječnja do 1. veljače, a Katar će osim toga ugostiti najbolje svjetske plivače, boksače, atletičare i u konačnici nogometaše 2022. godine.
 

 
Okupljenima se pred kraj, tradicionalno, obratio predsjednik IHF-a, Hassan Moustafa, a završna riječ pripala je emiru Katara šeiku Tamimu binu Hamadu Al Thaniju kod kojeg će privremeno boraviti trofej pobjednika rukometnog SP-a. Mi se samo nadamo se da će ga gazda Katara uručiti Igoru Voriju 1. veljače...

 

Pročitajte više