Splićani slave, Matića oduševili aduti s klupe: "Pokazali smo karakter"

Foto: Hina

PARK MLADEŽI sinoć je vidio sjajan preokret Splita u trećoj europskoj utakmici sezone. U prvom okršaju s izraelskim Hapoelom Beer Sheva "Crveni" su slavili sa 2:1 golovima Dujmovića i Bilića. Uzvrat će se zbog krizne situacije u Izraelu vjerojatno igrati na Cipru.

Ukoliko Split prođe u 3. pretkolo doigravanja za Europa ligu, domaće utakmice morat će igrati na drugom stadionu jer Park mladeži ne može dobiti licencu.

Trener Splita Ivan Matić nakon utakmice je rekao: "Zadovoljstvo je pobijediti na svom terenu. Na najbolji način smo se oprostili od Parka mladeži u europskim natjecanjima za ovu sezonu".

"Pokazali smo karakter nakon prvog poluvremena koje je bilo neočekivano loše. Ne znam zašto smo tako ušli u prvi dio, možda je bila malo veća impresioniranost ili respekt prema protivniku, što je rezultiralo greškama s naše strane. Nismo uspjeli pobijediti bez primljenog gola, ali kako se situacija razvijala, možemo na kraju biti zadovoljni sa 2:1", dodao je Matić.

Zasjali su aduti s klupe. Dujmović je zabio za izjednačenje, a Belle pred kraj iznudio penal za 2:1.

"Dujmović nam je donio mirnoću i stabilnost, Rog je već u Armeniji pokazao koliko može, a Belleove kvalitete znamo. Zadovoljstvo nam je imati širinu i moći uvesti s klupe igrače koji će preokrenuti stanje na terenu. Što se uzvrata tiče, utakmica se igra na Cipru, gdje nas možda malo zabrinjava termin, ponovo nas čeka popodnevna utakmica u zahtjevnim uvjetima", rekao je Matić.

Trener Hapoela Elisha Levy nakon utakmice je rekao: "Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom smo igrali dobro, mogli smo postići i još koji pogodak. U nastavku smo pali. Ovo nam je prva utakmica sezone, mi trebamo još vremena za uigravanje. Naravno da kad izgubiš nikad nije dobro, ali šanse u uzvratu su 50-50. Imamo tjedan dana za pripremiti tu utakmicu".
 

Pročitajte više