Štimac optimist pred svoje prvo gostovanje, Šukeru bi i bod bio dosta

HRVATSKI nogometaši puni optimizma napustili su zračnu luku Pleso i otputovali za Belgiju gdje će sutra od 20.45 tražiti bodove na najvećem belgijskom stadionu.

U optimizmu je prednjačio izbornik Igor Štimac.

"Očekivanja su nam velika. Bez obzira što odlazimo na noge suparniku koji živi u euforiji, čiji navijači i javnost potiču pobjedničko raspoloženje, za razliku od naših medija. Ipak, mi smo Hrvatska i znamo se nositi s tim", rekao je Štimac, a na njega se nadovezao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji bi bio zadovoljan i remijem na Stadionu kralja Badouina.

"S Belgijom je uvijek bilo problema, ali nadam se dobroj utakmici. Najvažnije je da smo pobijedili prvu utakmicu. Bod? Bod bi bio jako dobar, pogotovo jer bi tako Belgija kod kuće izgubila dva."

Prema posljednjem treningu mjesto u prvih jedanaest mogao bi naći i branič Dinama, Domagoj Vida koji tvrdi da je spreman i da jedva čeka istrčati na teren.

"Spreman sam, želio bih igrati takvu utakmicu. Jasno nam je da nas čeka velika momčad. Dovoljno je samo pogledati za koju su "lovu" prodani belgijski igrači u velike klubove i sve postaje jasno. Ipak, mi smo deveta reprezentacija na svijetu i istrčat ćemo bez prevelikog respekta. Vjerujem da će Mandžukić i Olić koji put pobjeći domaćoj obrani", rekao je Vida.

Pročitajte više