Stiže novi Iluridze: Hajduk dovodi mladog golgetera kazahstanskog Šahtera

Foto: sports.kz

PREMA informacijama koje stižu iz Kazahstana, splitski Hajduk vrlo je zainteresiran za mladog nogometaša Šahtera iz Karagandyja Tokhtara Zhangylsyshbayu.

21-godišnji centralni napadač visok je 184 centimetara, a u prvoj momčadi Šahtara nalazi se od siječnja 2013. godine. Prema Transfermarktu vrijedi 100 tisuća eura. Do sada je ukupno odigrao 27 utakmica u svim natjecanjima, a postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju. Prošao je sve mlade uzraste kazahstanske reprezentacije.

Kako saznajemo, čelnici Šahtera ne žele izgubiti mladog igrača, jer je ovoga ljeta momčad već oslabljena za pet prošlosezonskih prvotimaca. "Postoji interes za nekoliko naših mladih igrača, međutim ne želimo dodatno slabiti momčad. Dvoboji protiv Hajduka pokazali su nam da nismo ni sjena prošlosezonske ekipe", rekao sportski direktor Šahtera.

Prisjetimo se, Hajduk je kazahstansku momčad prošao s ukupnih 5:4. U prvom susretu u Karagandyju bilo je 4:2, a u uzvratu na Poljudu 3:0. Zhangylsyshbayu je skrivio kazneni udarac u prvoj utakmici, ali i postigao gol za konačnih 4:2. Ova cijela priča neodoljivo podsjeća na onu s Illuridzeom, kojeg je Hajduk doveo nakon što je ispao od gruzijske Dile Gori

Pročitajte više