"Strašna" Istra u Maksimiru primila 6, a mogla je i 16 golova

Foto: Hina

U SKLOPU 26. kola HNL-a, Dinamo je na Maksimiru ugostio Istru i svladao je s visokih 6:0.

> Marš na Maksimir: Boysi okupirali ulice Zagreba

Davno nije viđena ovakva dominacija neke momčadi na terenima HNL-a kao što smo ju imali prilike vidjeti danas popodne na Maksimiru. U sklopu 26. kola Prve MAXTv lige Dinamo je ugostio Istru i potpuno je ponizio, razbio i demolirao. Modri su zabili šest golova, no kad vam kažemo da je moglo biti i još toliko, da su igrači Dinama pogađali vratnice, prečke, promašivali zicere i pucali iz izglednih prilika u gostujućeg golmana Lovrića, onda je jasno kakva se to utakmica danas u Maksimiru igrala.

Nije toliko stvar u postignutim golovima i konačnom rezultatu, nikako. I puno jače momčadi od Istre su na Maksimiru bile potučene do nogu. Naravno, svakom se može dogoditi loš dan i da ga lopta neće te baš u takvom izdanju da naleti na raspoloženog protivnika. Ali danas su Maksimiru Modri igrali protiv momčadi koja kao da i nije došla na utakmicu. Bokova istre nije bilo i Dinamo je preko krila radio što god je htio. Vezni red je valjda bio toliko impresioniran kolegama iz plavog tabora da nisu ni pokušavali dobiti koji duel i zadržati loptu u svom posjedu. A obrana nije postojala. Zapravo, jedini igrač koji je zadovoljio u redovima gostiju bio je vratar Lovrić i da nije bilo njega i ležernosti Dinamovih napadač u pojedinim trenucima utakmice, rekordna objeda Hajduka protiv Radnika od 10:0 mogla je biti ugrožena

 
Od prve minute bilo je vidljivo da su najbolji Dinamo igrači izuzetno raspoloženi za igru te da se gostima iz Pule ništa dobro ne sprema. Već u uvodu utakmice, Soudani je pokazao koliko je opasan i željan „krvi“, a u stopu su ga pratili Duje Čop i Fernandes.
 
Prvih pola sata se igralo samo na polovici Istre i Dinamo je svoje šanse promašivao dok se u 28. minuti. nije napokon otvorilo. Lima je nabacio iz prekida, Lovrić brani Ademijev pokušaj glavom, ali Čop natrčava na odbijanac i zakucava loptu u mrežu. Odmah nakon toga sveprisutni Duje Čop pogađa iz velike blizine prečku, a u 42. minuti krasan pogodak Fernandesa. Čileanac je na centru dobio loptu u prostor, pobjegao jednom čuvaru, zaobišao golmana i onda pored Vučka na gol crti poslao loptu u mrežu.
 
S tim se rezultatom otišlo na odmor, a nastavak još nije ni počeo , a Dinamo je već imao 4:0 zahvaljujući Soudaniju. Prvo je u 52. minuti spretno reagirao nakon šuta Ademija, da bi već u sljedećem napadu krasno reagirao nakon odlične povratne lopte Čopa.
 
U 70. minuti Čileanac Fernandes pokazuje zašto ga je Dinamo doveo. Krasnom se varkom riješio svog čuvara na rubu kaznenog prostora te potom pucao  što Lovrić brani, a Čop odbijanac posprema u mrežu, da bi dvije minute potom sjajnim udarcem pogodio prečku od koje se lopta odbila u stativu.
 
Do kraja utakmice, tempo se malo smirio. Dinamo se poigravao sa nesretnim gostima koji su jedva čekali kraj utakmice, no ipak, morali su još jednom po  loptu u mrežu. Svoj prvi gol u dresu Dinama zabio je Brazilac Cleyton.

Sastavi:

Dinamo: Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Lima - Ademi, Brozović, Cleyton - Soudani, Fernandes, Čop

Istra 1961: Lovrić - Batarelo, Čagalj, Obšivač, Vučko, Woon - Blagojević, Mutombo, Kramarić, Havojić - Jo

Pročitajte više