Strupar: Real će jako teško obraniti naslov prvaka Europe

Foto: Getty images

U RAZGOVORU za Index hrvatski internacionalac Branko Strupar najavio je novu sezonu Lige prvaka...

"Favoriti? Uvijek isti. Bayern, Real, Chelsea, Atletico, City i Barcelona. Čitam izjave Realovaca kako će obraniti naslov prvaka. To nitko u povijesti nije uspio i iskreno ne vjerujem da će to poći za rukom Madriđanima. To je svojevrsno prokletstvo, ma kako dobra momčad bila, a nema sumnje da se radi o ekipi snova. Ancelotti je uz sve one zvijezde još doveo Rodrigueza i Kroosa, međutim početak sezone i porazi od Sociedada i Atletica otkrivaju da su itekako ranjivi."

"Barcelona je s druge strane sjajno startala u sezonu i zaista izgleda moćno, kao nekad. Ne treba uopće isticati da Neymar i Messi mogu riješiti bilo koju utakmicu na svijetu i praktički sami pobijediti protivnika. Barca ima novog trenera, ali na njegovu sreću sve prinove vrlo su se lako i brzo uklopile u momčad, poput našeg Rakitića. U svakom slučaju svrstao bi Katalonce među glavni favoritima za naslov prvaka".

"Vrlo će opasni biti i Parižani. Možda nisu najbolje startali u prvenstvo, ali to je strašna momčad. Brazilski stoperski par, a naprijed Cavani i Ibrahimović. Kada im je dan, oni mogu dobiti svakoga. Jedini problem vidim u kvaliteti francuske lige, gdje se oni ne mogu kvalitetno pripremiti za završnicu knockout faze ovog natjecanja. Vidjet ćemo kako će to sve ići, ali u svakom slučaju držim ih za pritajenu bombu ove sezone".

"Od ostalih klubova još možemo izdvojiti Liverpool, koji je prošle sezone igrao prekrasan nogomet. Zatim Borussiju koja je s Kloppom uvijek neugodna. I Leverkusen je zanimljiv, igraju odlično. Juve je naravno uvijek opasan, ali bez Contea to nije ista ekipa". Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći i ove nominalno male ekipe poput Ludogoreca, Maribora i BATE Borisova", rekao je za kraj Strupar.

Pročitajte više