Subašić čuva leđa Pletikosi: "Samo da svi stignemo zdravi do Brazila"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRVI vratar Monaca, viceprvaka Francuske, Danijel Subašić priznaje da je Stipe Pletikosa "broj jedan" u reprezentaciji te se nada kako hrvatske pripreme više neće ometati novi zdravstveni problemi.

"Sve je super, pripreme idu dobro. Radimo intenzivno i samo se nadam da neće biti novih ozljeda. Kranjčar će sigurno nedostajati, on je bio jedan od glavnih igrača. Šteta je i zbog drugih ozljeda, ali situacija je sada takva i nadam se ćemo mi ostali stići zdravi do Brazila", sažeo je vratar Monaca i hrvatske izabrane vrste, Danijel Subašić.

Protiv Brazila 12. lipnja Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo. Subašić će, kako sada stvari stoje, početi na klupi.

"Brazil je priča za sebe, a mi možemo biti drugi. Brazil igra kod kuće i favorit je, ali to bi mogla biti naša prednost. Nadam se da možemo iznenaditi", najavio je.

Dilema oko mjesta među vratnicama nema, a Subašić ističe kako je izrazito zadovoljan prošlom sezonom u Francuskoj.

"Zna se da je Pletikosa broj jedan, ja sam tu ako se njemu nešto dogodi. Čekam svoju priliku, dobio sam šansu u Monacu i imam dobru sezonu iza sebe. To je sudbina nas vratara. Nisam obraćao pažnju na glasine o transferima, igrao sam dobro. Najvažnije je da smo osigurali Ligu prvaka te se nadam da ćemo se još pojačati. U sljedećoj sezoni čeka me nova borba za pozicije", rekao je.

Osvrnuo se i na svog Zadranina Luku Modrića koji je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka.

"Drago mi je zbog Luke i njegovog osvajanja Lige prvaka, posebno zato jer smo krenuli iz istog grada, iz iste nogometne škole", dodao je Subašić.

 

Pročitajte više