Index vas pita: Tko bi Strinićevim ispadanjem trebao igrati lijevog beka na SP-u?

Montaža: Index

IVAN STRINIĆ ozlijeđen je došao na pripreme, a nakon prvih testova, izbornik i liječnici složili su se kako se ipak ne može očekivati da u Brazilu bude na potrebnoj razini, pa će napustiti suigrače.

Nakon Ive Iličevića, Strinić je tako drugi igrač koji je zbog ozljede eliminiran sa šireg popisa od 30 igrača, koliko ih je Kovač pozvao na prvu fazu priprema, nakon koje će spisak skratiti na 23 imena.
 
Ali, za početak mu redukciju popisa diktiraju ozljede, a ne nekvaliteta ili nezalaganje igrača. I dok je dio momčadi u kojem neće biti Iličevića (veza) ionako pun kvalitetnih igrača, Strinićev izostanak puno je veći problem.
 
Nije tajna da je Kovačevim dolaskom Strinić (Štimčev prvi izbor u kvalifikacijskoj skupini za SP) skliznuo na klupu, a iz naftalina je izvučen Danijel Pranjić, bek koji to ne želi biti jer je krilo, ali koji je od tada tu zadaću solidno obavljao, iako je i sam nebrojeno puta ponovio kako to nije njegova pozicija.

 
 
 
Strinić, prilično neomiljen među navijačima i često osporavan je baš lijevi bek. Točnije, jedini kojem je ta pozicija "prirodna", tako da je Kovač njegovim otpadanjem ostao bez ijednog lijevog bočnog.
 
Jer osim Pranjića, koji je priručno rješenje, tamo može iskoristiti još nekoliko igrača koji su na toj poziciji imali rijetke, više ili manje uspješne izlete.
 
Sjećamo se sjajne partije koje je upravo tamo i to ozlijeđen, Vedran Ćorluka pružio u utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro 2012 u Istanbulu, kada je u pobjedi Hrvatske (3:0) bio jedan od najboljih igrača.
 
Od igrača koji su na širem spisku za SP, tamo su se okušali Vida i Lovren, ali...

 

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU TE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP:

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara