Subašić slavio u ogledu Hrvata, Tevez slomio Malmö, Zenit u 20 minuta dotukao Benficu

Foto: Hina

MONACO se trijumfalno vratio u Ligu prvaka. U prvom nastupu u ovom natjecanju nakon sezone 2004./2005. momčad iz Kneževine na domaćem je terenu svladala Bayer iz Leverkusena, vodeći klub njemačke Bundeslige.
 
Jedvaj i Subašić od početka u akciji
 
Susret su započela oba hrvatska reprezentativca, Subašić je odradio svih 90 minuta na vratima domaćina, dok je Jedvaj igrao do 65. minute za Bayer. Bio je to susret u kojem su gosti imali više prilika, no nisu ih iskoristili i za to su kažnjeni sredinom drugog dijela.
 
U 61. minuti Berbatov je spustio glavom jedan ubačaj za Moutinha, koji je uz malu pomoć nekog od gostiju zabio za veliko slavlje domaćih navijača. Kasnije se pokazalo da je to pogodak vrijedan sva tri boda.

Zenit promarširao Lisabonom
 
U drugom susretu skupine C Zenit je suvereno prošao Lisabonom, sve je bilo gotovo u prvoj četvrtini susreta. Rusi su odlično krenuli u susret, Šatov je u petoj minuti pronašao Hulka, a on elegantno prebacio Artura za 0:1.

Potom je u 18. minuti Danny prošao domaćeg vratara, a on ga je srušio izvan kaznenog prostora i zaradio crveni karton. Iskorištavanje brojčane prednosti uslijedilo je svega par minuta potom, Witsel je bio najviši u skoku nakon ubačaja Dannyja iz kornera i zabio za konačnih 0:2. Bilo je do kraja
prilika za još uvjerljivije slavlje gostiju, pogodio je Hulk i stativu, no promjene rezultata više nije bilo.

Tevez slomio čvrsti Malmö
 
U Torinu je Juventus dugo lomio otpor švedskog prvaka Malmöa, koji je preko Erikssona mogao u 18. minuti šokirati Talijane. Obrana i vratar gostiju čistili su sve pokušaje Stare Dame, no nisu mogli zaustaviti sjajnu akciju u 59. minuti.
 
Tevez i Asamoah odigrali su dupli pas, potonji je sjajno petom ostavio loptu za Argentinca, koji s desetak metara dovodi Juve u vodstvo.

Tevez je potom potvrdio pobjedu lijepim golom iz slobodnog udarca u 90. minuti, snažnim udarcem je pogodio u stranu vratara za krajnjih 2:0.

 

 

 

Pročitajte više