Subašićev Monaco ispao iz Lige prvaka, Juventus nakon 12 godina u polufinalu!

Foto: Hina

JUVENTUS je nakon dugih 12 godina pauze izborio polufinale Lige prvaka! Nakon pobjede (1:0) u prvoj utakmici odigranoj u Torinu, Stara dama preživjela je gostovanje u Kneževini. Utakmica je završila bez pogodaka.

Monaco je bio aktivniji, ali bez prave šanse

Gledali smo prije svega izjednačenu utakmicu, koja je u pojedinim trenucima bila iznimno dosadna. Monaco Danijela Subašića ostavio je bolji dojam, ali domaćin jednostavno nije stvorio niti jednu stopostotnu priliku pred vratima Buffona.

Statistika nam otkriva da je Monaco imao 12 udaraca prema golu Juventusa, naspram pet pokušaja talijanske ekipe. Dalje, Monaco je imao 55 posto vremena loptu u svom posjedu, više točnih dodavanja od Juvea, ali sve to nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

 


Što se tiče nekih zanimljivih detalja s utakmice, izdvojit ćemo situaciju iz 36. minute kada je Kondogbia pao u kaznenom prostoru Juventusa nakon duela s Vidalom i Chiellinijem, ali sudac se nije oglasio.

U 48. minuti Buffon je loše reagirao nakon jednog ubačaja s lijeve strane, ali Abdennour se nije dobro snašao te je Evra u pravi trenutak izbio loptu iz svog peterca.


Juventus je također bio vrlo sramežljiv po pitanju šansi. Pamtimo Barzaglijev pokušaj glavom na početku utakmice i Pirlov slobodnjak koji je prohujao pokraj desne stative na kraju dvoboja.

Suba ponovno sačuvao mrežu

Danijel Subašić ponovno je sačuvao mrežu Monaca u Ligi prvaka, ali slaba je to utjeha jer će on, kao i njegov suigrač iz reprezentacije, Mario Mandžukić, polufinalne dvoboje pratiti preko televizora. 

Sastavi:

 

Pročitajte više