Sudar Mourinhovih miljenika: Modrić nikada nije pobijedio Ronalda!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEMA puno dvojbi oko toga tko će biti najveća zvijezda večerašnjeg dvoboja Portugala i Hrvatske. S jedne strane Cristiano Ronaldo, s druge Luka Modrić, rivali iz Premiershipa, suigrači iz Madrida, bit će u središtu pozornosti.

Šesti put u karijeri Modrić i Ronaldo odmjerit će snage na travnjaku, i ponovo u glavnim ulogama, ali prvi put u dresu reprezentacije.

Posljednji put jedan protiv drugog igrali su u travnju 2011., u četvrtfinalu Lige prvaka. Ronaldo je zakucao posljednji gol u 4:0 pobjedi protiv Tottenhama u prvoj utakmici u Madridu, a zabio je i jedini gol u uzvratu na White Hart Laneu. Modrić je odigrao cijeli prvi susret, a u drugom ga je zamijenio Kranjčar.

U proljeće 2009., pet utakmica odlaska iz Manchester Uniteda, Cristiano je Tottenhamu zabio dva gola u pobjedi 5:2. Tottenham je, tada pod vodstvom Harryja Redknappa, poveo nakon akcije Ćorluke i Benta, a Luka Modrić je zabio za 0:2. U nastavku su Ronaldo i Rooney sa po dva gola, te Berbatov potopili Spurse.


 
Tri mjeseca ranije United je tukao Tottenham s 2:1 u FA kupu, a Ronaldo i Modrić nisu završili utakmicu. Prvi okršaj te sezone, u prosincu 2008. završio je 0:0, a hrvatska i portugalska zvijezda odradile su svih 90 minuta.

Modrić ove sezone odigrao dvije utakmice manje od Ronalda

Ronaldo je u Real stigao 2009. za nešto manje od 100 milijuna eura, Modrić je stigao 2012. za oko 35 milijuna eura.

28-godišnji Portugalac je za Real odigrao 199 utakmica i zabio 201 pogodak uz 60-ak asistencija. Od toga je ove sezone upisao 55 nastupa i 55 golova. Za reprezentaciju je upisao 76 nastupa, 29 golova i 19 asistencija.

Modrić, godinu mlađi, za Real je nastupio 53 puta, zabio je četiri gola i skupio devet asistencija. U dresu Hrvatske upisao je 60 nastupa, 8 golova i 9 asistencija.

Pročitajte više