"Super trener Goran": Ivanišević je ESPN-ov teniski trener godine

 Foto: Guliver Image/Getty Images

"PRIJE početka 2014. godine Marin Čilić je od mnogih stručnjaka bio otpisan kao legitimni kandidat za osvajanje Grand Slama. Počeo je godinu kao 37. tenisač svijeta i vraćao se nakon suspenzije. Međutim, Čilićev golemi napredak je razlog zašto je Goran Ivanišević moj izbor za trenera godine", piše za ESPN Peter Bodo, novinar i autor brojnih knjiga koji tenis prati više od 30 godina, te koji je dva puta izabran za najboljeg novinara za ženski tenis.
 
"Goran je nepredvidiv tip, tip za kojeg nikada ne biste rekli da posjeduje trenerski talent. Nije imao prisebnost Stefana Edberga, radne navike Michaela Changa ili Beckerovu inspiraciju. Dok je bio tenisač, nikada niste mogli računati da je u stanju odigrati šest udaraca zaredom, bez obzira na to tko mu je suparnik."
 
"Čilića je pretvorio u Grand Slam pobjednika"
 
Bodo otkriva i kako je Goran promijenio Marina i stvorio drugog hrvatskog Grand Slam osvajača.
 
"Nerealizirani potencijal pretvorio je u Grand Slam pobjednika. Čilić je dobio ono što mu je bilo najpotrebnije za zablista - vjeru u vlastitu igru. I sam je priznao da mu je Goran donio radost i zabavu u igri, te da je prije početka njihove suradnje više vodio računa o igri suparnika, nego o svojoj igri. Ivanišević je Čilića okrenuo za 180 stupnjeva u pristupu igri."
 
"Uz dobrog i lošeg postoji i treći Goran"
 
Novinar ESPN-a prisjetio se legendarne konferencije za novinare na kojoj je Ivanišević otkrio da u njemu postoje dva Gorana - dobar i loš.
 
"Očito postoji i onaj treći Goran - Goran učitelj, Goran supertrener."
 

Pročitajte više