Šušak preuzeo nogometnu školu, Kranjčar najavio povratak Pjace

Foto: GNK Dinamo

IVO ŠUŠAK preuzeo je dužnost direktora nogometne škole Dinama. Legendarni trener u dva je navrata vodio mladu reprezentaciju Hrvatske, nekoliko slovenskih i hrvatskih klubova, a sjajne rezultate ostvario je u Gruziji kao trener Dinama Tbilisija, vjerojatno budućeg protivnika Modrih u 3. pretkolu LP-a.

"Prije tri tjedna je došlo promjena u sportskom sektoru kao i cijelom sustavu pa sam ja preuzeo ulogu sportskog direktora i prvog asistenta gospodina Kranjčara. Takvim raspletom ostalo je prazno mjesto voditelja nogometne škole i mogu s ponosom reći da je odlučeno kako će tu važnu ulogu preuzeti gospodin Ivo Šušak", rekao je u uvodu pomoćni trener i sportski direktor Dinama, Marijan Vlak.

"Bio sam njegov igrač, radi se o iskusnom stručnjaku koji zna svoj posao i privržen je klubu. Bio je trener Osijeka, Maribora, Zagreba, Dinamo Tbilisija i gruzijske reprezentacije s kojom je ostvario veliku i povijesnu pobjedu protiv Rusije. Vodio je i našu mladu reprezentaciju i siguran sam da je ovo pravi posao za Dinamo", zaključio je Vlak, a zatim je dao mikforon novom direktoru omladinske škole.

"Počašćen sam pozivom Dinama, a nakon što sam prošle godine odlaskom iz Osijeka završio s trenerskom karijerom sam priželjkivao ovakvu ponudu. Neću reći da me iznenadio poziv, ali oduvijek sam se želio vratiti u Dinamo tako da sam jako sretan što je stigao poziv koji sam odmah i prihvatio", rekao je Šušak.


"Nogometna škola Dinama je izuzetno dobro uređena već godinama, rezultati su sjajni i ne dolazim na praznu ploču. Upravo zbog toga mogu reći da je moj prvi zadatak ne napraviti štetu", dodao je uz smijeh.

Kranjčar: Pjaca i Ćorić od prve minute protiv Lokomotive

Cico se nakon dugo vremena vraća u HNL. Debitirat će u nedjelju na Maksimiru protiv Lokomotive.

"Mislim da nije potrebno dodatno motivirati igrače, jer svi oni žele ponovno osvojiti naslov prvaka. Prvenstvo želimo otvoriti pobjedom, a pogotovo jer je riječ o gradskom derbiju. Vraćaju nam se Pjaca i Ćorić, obojica će početi od prve minute. Očekujem da tu utakmicu s Lokomotivom iskoriste kao pripremu za Vardar", poručio je Cico.

O Dinamu iz Tbilisija, pak, nije htio previše govoriti.

"Idemo prvo potvrditi prolaz protiv Vardara pa ćemo onda pričati", zaključio je.

Eduardo se vratio u Zagreb

Dinamu se jučer vratio novi europski prvak, vratar Eduardo.

"Jučer je došao i vratio se u konkurenciju, ali Ježina će sigurno braniti protiv Lokomotive i Vardara".

Pročitajte više