Sušić: Zasluženo smo izgubili

Foto: NF/S BiH

SAFET SUŠIĆ, izbornik nogometne reprezentacije BiH, večeras je čestitao Slovačkoj na zasluženoj pobjedi u Zenici (1:0) u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, javio je novinar Anadolu Agency (AA).

>>> Bosancima se samouvjerenost obila o glavu: Slovačka odnijela bodove iz Zenice!

"Podbacili smo i razočarali navijače. U prvom poluvremenu igrali, imali prilike, šutirali. U drugom smo igrali kako ne igramo inače. Pokušavali smo dugim loptama, a oni su izlazili kao pobjednici u svakom duelu. Zasluženo smo izgubili“, kazao je Sušić, naglasivši:

"Nisu me iznenadili. Znao sam da su dobri. Nama ništa drugo ne preostaje nego da sada mi njih iznenadimo u utorak u Žilini. Neće biti pretjeranih promjena u sastavu za meč u Slovačkoj, jer ovo je najbolja ekipa sa kojom trenutno raspolažemo“.

Jan Kozak, izbornik Slovačke istakao je da je zadovoljan trijumfom, ali i da ne zna šta može biti do kraja kvalifikacija za SP u grupi „G“, jer njegova ekipa ne ovisi samo o sebi.

"Vršili smo pritisak, sve iskoristili, i zasluženo pobijedili. Bosna je bila favorit, ali to nije pokazala na terenu. BiH je dobra ekipa i u utorak u Žilini može biti svašta…“, pričao je Kozak.

Pročitajte više