Svjetske naslovnice: Davitelj protiv davitelja u Hullu, Španjolska čeka katalonsko finale Kupa

Screenshot: Daily Express

KAO i svakog dana, Index vam donosi pregled naslovnica sportskih medija diljem svijeta.

Engleskima dominira obračun boraca za opstanak u Hullu, gdje je pored aut-crte zaiskrilo između Gustava Poyeta, trenera gostujućeg Sunderlanda i Stevea Brucea, menadžera domaćeg Hulla, kluba Nikice Jelavića. Urugvajac je nakon isključenja došao u trenerski prostor kolege na suprotnoj strani i nešto mu dobacio, nakon čega se udaljio. S obzirom na razjarenu Bruceovu reakciju, očito ga nije pitao za zdravlje, jer Brucea je nakon toga morao zadržavati njegov kompletni stručni stožer, kako ne bi rastrago Poyeta, koji se udaljavao kao da nije njegov posao.

Španjolci na svim naslovnicama najavljuju večerašnje uzvratne utakmice polufinala Kupa Kralja, a s obzirom da klubovi iz Barcelone brane dobre rezultate iz prvih utakmica - Barcelona kod Villarreala pobjedu 3:1, Espanyol na svom terenu 1:1 iz Bilbaa - lako je moguće da u finalu gledamo katalonski, gradski derbi, susret Barce i Espanyola. Barca je, napominje katalonski sport, rekorder Kupa Kralja, jer igrala je čak 36 puta u finalu tog natjecanja, a od 1909. do danas, osvojila ga je 26 puta.

Francuski L'Equipe na naslovnici također donosi najavu najzanimljivije utakmice četvrtfinala Kupa, jer uzvratni susret koji na Parku Prinčeva igraju Ibrahimovićev PSG i Subašićev Monaco (prva utakmica 1:1), zapravo je "finale prije finala", s obzirom da su u ovoj fazi dva drugoligaša, jedan trećeligaš i čak jedan četvrtoligaš.

Pročitajte više