Talijani poludjeli za Kelićem: Roma, Sampdoria i Palermo u borbi za "nesuđenog Dinamovca"

RENATO KELIĆ, mladi hrvatski nogometaš, briljira u u Češkoj. Nogometaš Slovana iz Libereca zaludio je trenere iz cijelog svijeta, a najviše su zagrizli Talijani.

"Talijanska misija u Republici Češkoj", naslov je teksta novinara Sky Sportsa i stručnjaka za transfere Gianluce Di Marzija u kojem piše kako su talijanski klubovi poludjeli za hrvatskim braničem. Roma je najviše zagrizla i trener Zdenek Zeman spreman je za Kelića platiti dva milijuna eura. Zeman, koji je prije 65 godina rođen u Pragu, odlično je upoznat sa stanjem u češkom nogometu i zna koliko Kelić vrijedi.

Međutim, ni ostali talijanski klubovi neće mirno gledati kako im Roma uzima nadarenog nogometaša ispred nosa. Genova, Sampdoria, Catania i Palermo redovno šalju svoje skaute u Češku, ali Slovanu se ne žuri. Ljetos su odbili Panathinaikosovu ponudu od milijun eura, kao i Genkovu. Bivšeg nogometaša Cibalije žele dovesti i švicarski Young Boys, kao i ruski Krasnodar. Hrvatska sljedećeg ljeta ulazi u Europsku uniju, a to će mnogo olakšati transfere hrvatskih nogometaša u Italiju. Ipak, Di Marzio piše kako Roma ima najveće šanse za dovođenje Kelića zbog utjecaja Zemana.

Kelić, kapetan mlade hrvatske reprezentacije, prošlog ljeta bio je blizu povratka u hrvatsku ligu. Dinamo je bio spreman u Češku poslati Miroslava Slepičku i pola milijuna eura, ali ta ponuda nije zadovoljila čelnike kluba iz Libereca.

Pročitajte više