Talijani spremni za bitku: "Možemo pobijediti Hrvatsku!"

Foto: FIBA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija od 14:30 sati igra protiv reprezentacije Italije. Hrvatski košarkaši traže drugu pobjedu u drugom krugu Eurobasketa u Sloveniji, koja bi ih dodatno primakla toliko željenom četvrtfinalu.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

S druge strane, Italija je upisala prvi poraz na turniru i to u okršaju protiv domaćina Slovenije. Talijanski izbornik Simone Pianigiani upozorava kako je pred njegovim igračima težak zadatak. Težak, ali izvediv...

"Bit će teško! Hrvatska je vrlo jaka momčad, ali mi smo ovdje došli s ciljem i ako smo do sada upisali pet pobjeda, siguran sam da protiv Hrvatske možemo doći i do šeste", rekao je Pianigiani.

"Repeša mi je bio poput oca"

Talijani izuzetno cijene hrvatskog izbornika Jasmina Repešu.

"Dobro, ne mogu reći da mi je bio otac, ali nije daleko od toga. On me forsirao već sa 16 godina, pomogao mi je da odrastem i da se razvijem kao čovjek i kao košarkaš. Sve njegove ekipe poznate su po čvrstoj igri, a Hrvatska ovdje nije izuzetak", rekao je Alessandro Gentile, član milanskog Emporio Armanija.

Datome: Sigurni smo da možemo pobijediti Hrvatsku!


Kapetan talijanske reprezentacije, Luigi Datome, također ima samo lijepe riječi o Repeši.

"Kratko me trenirao, ali sjećam ga se kao velikog učitelja. Uvijek je bio uz mene, dobio sam puno samopouzdanja uz njega", rekao je Datome.

"Što se tiče Hrvatske, svi znamo da će to biti teška utakmica. Kiksali smo protiv Slovenije i sada moramo ispraviti stvari. Sigurni smo da možemo, samo moramo misliti i sebi i našoj igri", za kraj će Datome.

Pročitajte više