Talijanima obrana u "bolnici i zatvoru" pa kemijaju: Protiv Španjolaca na stoperu veznjak De Rossi?

PREMA pisanju La Gazzette dello Sport, izbornik "Azzurra" Cesare Prandelli za susret sa Španjolcima uvježbavao je na treningu u utorak formaciju 3-5-2, a jednu od pozicija u zadnjoj liniji povjerio je Danieleu De Rossiju.

Zbog ozljede braniča Andree Barzaglija i izbacivanja Domenica Criscita zbog osumnjičenosti da je umiješan u namještanje utamica, te teškog poraza od Rusije 0:3 u zadnjoj provjeri pred Euro, Prandelli je odlučio uvesti potpuno drugačiji sustav igre, a u nedostatku boljih rješenja na stopersku poziciju u formaciji 3-5-2 namjerava vratiti De Rossija.

Defenzivni veznjak Rome znao je silom prilika zaigrati u obrani i u klupskim nastupima ove sezone u Seriji A, a pored De Rossija preostale dvije braničke pozicije na treningu u utorak zauzeli su Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini.

Do sada je Prandelli prakticirao obranu s četvoricom u liniji, a da li će s tri braniča ispred Buffona igrati i protiv Hrvatske najviše zavisi od ishoda tog "eksperimenta" u utakmici 1. kola skupine C na Euru, u kojoj Italija igra protiv Španjolske.

Na desnom je boku Prandelli iskušavao Ignazija Abatea i Cristiana Maggija, a sa suprotne strane Federica Balzarettija i Emanuelea Giaccherinija.

Kada su u pitanju napadački tandemi, s jedne je strane Prandelli formirao tandem Cassano-Giovinco, a s druge Di Natale-Borini

Balotelli propustio trening

Mario Balotelli se na prijepodnevnom se treningu talijanskih nogometaša, posljednjem pred odlazak u Poljsku, samo lagano zagrijao.

Nije sa suigračima trenirao pod punim opterećenjem zbog problema s hvatištem kvadricepsa koji je osjetio na treningu u ponedjeljak. Premda nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, izbornik Cesare Prandelli odlučio ga je poštedjeti napora.

Nije radio ni Andrea Barzagli koji zbog ozljede lista najvjerojatnije ispada iz kadra, s obzirom da liječnička služba procjenjuje da će mu za regeneraciju trebati tri tjedna. Čeka se još novi pregled u petak, nakon kojeg će izbornik Cesare Prandelli odlučiti hoće li pozvati zamjenu za Juventusova stopera.

Pročitajte više