Talijanski mediji: "Ako je remi sa Španjolcima uspjeh, onda je protiv Hrvatske neuspjeh"

TALIJANSKI mediji ne skrivaju razočaranje remijem njihove reprezentacije s Hrvatskom. Smatraju kako je Italija izgubila dva boda, ali da još uvijek postoje realne šanse da Azzuri izbore četvrtfinale.

"ITALIJA je ponovo odigrala neriješeno i ponovo 1:1. Ali ako je remi sa Španjolskom u Gdanjsku bio uspjeh, onda je neriješen rezultat s Hrvatskom iz Poznanja neuspjeh. Italija je odlično počela utakmicu, fantastično odigrala prvo poluvrijeme koje je pogotkom okrunio Andrea Pirlo. Međutim, u drugom dijelu su Hrvati pokazali zašto ih nikada nismo pobijedili. ", piše Gazzeta dello Sport i dodaje da je napadač Manchester Cityja još jednom odigrao lošu utakmicu u reprezentativnom dresu.

"Mario Balotelli je opet razočarao! U nekim trenucima djeluje kao da sam može pojesti hrvatsku obranu, a zatim napravi glupu pogrešku. Ni hrvatski napadači Jelavić i Mandžukić nisu oduševili, ali je ovaj drugi učinio nešto što ostali napadači na današnjoj utakmici nisu - postigao pogodak. Modrić je još jednom pokazao da je najbolji igrač Hrvatske i da igra momčadi zavisi od njegove inspiracije.

"Sreća pa ovo nije bio Modrićev najprecizniji dan"

"Italija još uvijek živi na Europskom prvenstvu, vrata četvrtfinala su još uvijek otvorena. U ponedjeljak, 18. lipnja Trapattonijeva Irska odlučit će o sudbini Italije. S pobjedom smo vjerojatno u Ukrajini, ali ovim remijem dodatno je zakomplicirana situacija u skupini", stoji u tekstu Corriere dello Sporta. 

"Za pobjedu nije dovoljno odigrati fenomenalno prvo poluvrijeme, za pobjedu treba tako igrati 90 minuta. Ovaj put imamo zamjerke i na izbornika Prandellija: zašto je Giovinco igrao samo deset minuta?", pitaju novinari talijanskog izbornika.



"Pirlova magija umjesto tri boda vrijedi samo jedan. Hrvatska je u drugom poluvremenu odigrala mnogo bolje, kao da je na teren izašla druga momčad. Modrić nam je mogao zabiti dva gola udarcima s vrha kaznenog prostora, ali na sreću ovo nije bio njegov najprecizniji dan", piše Corriere dello Sport.

"Chiellini nagradio hrvatsku borbenost"

Najmanje optimizma može se pronaći u tekstovima Corriere della Sere.

"Italija je blizu ispadanja? Jako blizu! Za četvrtfinale treba pobijediti Trapovu Irsku i nadati se da će Hrvatska izgubiti. Loša situacija, iako izbornik Prandelli tvrdi da nije tako zabrinjavajuća."



"Prandelli je na klupi ostavio Di Natalea, a priliku su od prve minute dobili Supermario i Fantantonio. Međutim, taj dvojac je i drugu utakmicu na Europskom prvenstvu završio bez postignutog pogotka. Fantastično je Italija izgledala u prvom poluvremenu, pritiskala hrvatski vezni red, kreirala prilike, ali izuzev majstorije Pirla lopta nije htjela u gol. Hrvatska se nije predala i za to je nagrađena od Chiellinija u 71. minuti. Centaršut Strinića s lijeve strane, Mandžukić je iskoristio nepažnju Chiellinija i svladao Buffona. Bio je to njegov treći gol na prvenstvu i veliki poklon Chiellinija", piše Corriere della Serra i dodaje kako su hrvatski navijači zviždali za vrijeme intoniranja talijanske himne i da je utakmica dva puta prekidana zbog "hrvatskih huligana" koji su na teren bacali baklje.

Pročitajte više