Talijanski mediji: Čopa tek liječnički pregled dijeli od prelaska u Cagliari

Foto: Hina

DUJE ČOP na korak je do prelaska u talijanskog prvoligaša Cagliari. Nakon Andreja Kramarića, HNL napušta još jedan golgeter, ali u puno skromnijem transferu. Talijanski izvori navode da je riječ o četiri milijuna eura te kako je dogovor s Dinamom već postignut.

> Nomad kojeg vječno podcjenjuju: Hajdukov odbjegli sin postao nasljednik Marija Mandžukića

Iz Dinama još ne žele službeno potvrditi transfer, ali glasnogovornica Sandra Špičić rekla nam je da bi zagrebački klub uskoro mogao objaviti službeno priopćenje. Iz Dinama su upozorili i da Duje Čop nije na svom Facebooku objavio odlazak u Cagliari već kako se radi o lažnom profilu.

Ipak, dobro upućeni talijanski Sky Sport donosi informaciju, a prenose je i ostali talijanski mediji, kako je Čop u petak stigao na Sardiniju te kako će tijekom subote biti podvrgnut liječničkom pregledu. Ukoliko sve prođe po planu, postat će novi igrač Cagliarija.

Gazzetta donosi informaciju da će u klub sa Sardinije doći na posudbu do ljeta, a zatim bi ga talijanski klub mogao otkupiti.

Inače, riječ je 18-plasiranoj momčadi Serie A koju s klupe posljednja dva tjedna vodi Gianfranco Zola, zamijenivši otpuštenog Zdeneka Zemana, a prema zadnjim informacijama upravo je novi trener inzistirao na dolasku golgetera iz redova hrvatskog prvaka.

Dinamov 24-godišnji napadač ove sezone je u 25 utakmica za "Modre" upisao 15 golova (12 u ligi, 3 u Europa ligi) i 4 asistencije.



Na Maksimir je stigao iz Splita u ljeto 2012., a ranije je igrao za Hajduk i portugalski Nacional. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Prve HNL sa 22 pogotka.

Hrvatska kolonija u Italiji sve je veća

Kolonija hrvatskih igrača u Italiji sve je veća. Prošli tjedan je u Napoli stigao Ivan Strinić. Mateo Kovačić je u Interu, Šime Vrsaljko u Sassuolu, u Napoliju su Strinić i Josip Radošević, u Fiorentini Milan Badelj i Ante Rebić (trenutno na posudbi u njemačkom drugoligašu Leipzigu), a u Udineseu su Igor Bubnjić, vratar Ivan Kelava (na posudbi u drugoligašu Carpiju) i Frano Mlinar (na posudbi u švicarskom prvoligašu Aarau).

Pročitajte više