Thomas Müller na tržištu vrijedi kao čitav Dinamo

Foto: Hina

ZASTRAŠUJUĆA je usporedba vrijednosti Dinama i Bayerna. Bavarci su kao momčad prema podacima Transfermarkta financijski jači za čak za pola milijarde eura. Nijemci u nogama igrača imaju vrijednost 559 milijuna eura, a Dinamo 59 milijuna. Najvrjedniji igrač Bayerna je Thomas Müller koji vrijedi skoro kao cijeli Dinamo (55 milijuna), dok najskuplji dinamovac Marko Pjaca vrijedi 6,5 milijuna eura.

Trofeji

Dinamo je 17 puta osvajao hrvatsko prvenstvo, 13 puta kup, četiri puta jugoslavensko prvenstvo, sedam puta jugoslavenski kup i jednom Kup velesajamskih gradova.

Bayern je s druge strane 25 puta osvajao Bundesligu, 17 puta njemački kup, šest puta liga kup, a ima i četiri osvojena njemačka Superkupa, tri europska kupa, dvije Lige prvaka, dva Interkontinentalna kupa, jedan kup UEFA, jedan kup pobjednika kupova, FIFA klupsko Svjetsko prvenstvo i UEFA-in europski Superkup.

Broj stranaca i najbolji strijelci

Njemački prvak u svojoj momčadi ima 14 stranaca od kojih neki poput Riberyja i Robbena neće igrati zbog ozljede. Dinamo u ovoj statistici ne zaostaje za Bayernom i također broji 14 stranaca u svojoj ekipi, a jedan od njih je i najbolji strijelac zagrebačke momčadi ove sezone. Armin Hodžić je zabio sedam pogodaka u svojih sedam nastupa, ali je upitan za ovu utakmicu zbog ozljede.

Najbolji strijelac Bayerna je Robert Lewandowski s 10 golova u šest utakmica. Od toga je zabio sedam u zadnje dvije utakmice, a svijet je ostao u čudu nakon pet golova u devet minuta Wolfsburgu prošli tjedan. 

Najviše nastupa jednog igrača u Europi

Kod Bayerna najviše nastupa u Europi ima Xabi Alonso koji je zaigrao 105 puta u Ligi prvaka, a osim bavarskog, nosio je dres Liverpoola i Reala. Kod Dinama najviše europskih nastupa bilježi Arijan Ademi (25 kombinirano u Ligi prvaka te Europa ligi)

Stanje na tablici ove sezone i gol razlika

Zagrepčani u HNL-u drže prvo mjesto s tri boda prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom. Imaju šest pobjeda, pet remija i nijedan poraz uz gol razliku 24:5. Štoviše, nisu iskusili poraz u posljednjih 45 utakmica u svim natjecanjima.

Bavarci u prvih sedam kola Bundeslige imaju svih sedam pobjeda, a ako pridodamo pobjedu u kupu protiv Wolfsburga i u Ligi prvaka na gostovanju kod Olympiacosa, onda Bayern trenutno ima devet pobjeda zaredom. U prvenstvu imaju gol razliku 23:3.

Pročitajte više