Tko je bolji - Barcelonin zahuktali trojac ili Realov ubojiti "BBC"?

Grafika: Index

ŠESNAEST kola prije kraja Primere Real i Barcelonu dijeli samo jedan bod i sve je spremno za uzbudljivu završnicu prvenstva.  Najveći španjolski rivali u lovu na naslov kojeg drži Atletico uzdaju se u svoje napadačke trojce. Realov trojac Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo uigraniji je i zasad efikasniji od Barceloninog, kojeg čine Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar.
 
Bale, Benzema i Cristiano, pakleni napad koji je dobio nadimak "BBC", postigao je 67 pogodaka od ukupno 106 Realovih u ovoj sezoni. Ronaldo najbolji strijelac europskog prvaka zabio je 36 golova, Benzema jedanaest, a Bale deset. 
 

 
S druge strane, Barcelonini južnoamerički ofenzivci postigli su 62 gola od Barceloninih 102 pogotka ove sezone. Nezaustavljivi Messi je strijelac 33 gola, Neymar deset manje, dok je Suarez u debitantskoj sezoni na Camp Nou zasad zabio samo šest golova. Broj pogodaka trojca, koji predvodi katalonski napad, vjerojatno bi bio veći da Suarez nije pauzirao do listopada zbog suspenzije.
 
Realovi ofenzivci efikasniji u Primeri, Barcelonini u Ligi prvaka
 
"BBC" je uspješniji u Primeri gdje je postigao 49 od 70 Realovih golova, dok su Messi, Neymar i Suarez u španjolskom prvenstvu zabili 42 od 62 gola za drugoplasiranu Barcelonu, koja ima bod manje od kraljevskog kluba.
 
Zanimljivo je da su Argentinac, Brazilac i Urugvajac postigli čak trinaest od petnaest golova Barcelone u Ligi prvaka, koja će u osmini finala igrati protiv Manchester Cityja. Realov trojac postigao je dvanaest golova u Ligi prvaka, natjecanju u kojem brani naslov.
 

 
"BBC" ima asistenciju više od Barceloninog trojca, ali je u lošijoj formi
 
Realov i Barcelonin trio veliku bitku ove sezone vode i u asistencijama. Ronaldo, Bale i Benzema skupili su 38 asistencija, jednu više od Messija, Neymara i Suareza. 
 
Nakon neuvjerljivog početka Enriqueov napad se zahuktao, te sada lovi klupski rekord iz sezone 2008/09 kojeg s točno 100 pogodaka drže Messi, Eto`o i Henry. S druge strane, Realov napad, predvođen Ronaldom koji je u 2015. postigao samo četiri gola, u blagom je padu...
 
 

Pročitajte više