Torcida karuselom najavila pakao na Poljudu

Foto: Screenshot

KAO ŠTO smo jučer i najavili, večer uoči dvoboja Hajduka i Šahtera, Torcida je upriličila karusel pred hotelom Atrium, kako bi kazahstanskoj delegaciji što slikovitije predstavila u kakav su "nogometni pakao" sletjeli.

Stara je to tradicija navijača Hajduka, koja je posebice upečatljiva bila za vrijeme posljednjeg Špacinog mandata, kada su se Bijeli plasirali u natjecanje po skupinama Europa lige. Tada je Torcida na isti način držala budnima nogometaše rumunjske Uniree.

Prisjetimo se, dvoboj na Poljudu počinje u 19.30 sati, a očekuje se kako će tribine splitskog stadiona pohoditi više od 20 tisuća gledatelja. U prvoj utakmici u kazahstanskom Karagandyju, Bijeli su poraženi s 4:2.



Za kraj, prenosimo u cijelosti kratki tekst imena "Hajduk, jučer, danas, sutra" koji je stigao na Indexovu adresu od jednog splitskog nogometnog zaljubljenika, kojem Bijeli znače puno više no što se to može zdravorazumski objasniti.

"Naravno da je lakše utonuti u sjećanja i živjeti s uspomenama na neka bolja, minula vremena, kada su Bijeli rezultatima stvarali ime prepoznatljivo u cijelom svijetu, međutim život je ovdje, život je sada. Hajduk živi u ovom trenutku, teško mu je kao svima nama jer trpi udarce sa svih strana.

Od onog Hajduka danas je nažalost ostalo samo ime, stoga je potrebno priznati ozbiljnost situacije, boriti se, za svaku loptu, u svakom duelu i u svakom skoku, jer se jedino tako možemo nadati boljoj budućnosti.

Veliko je Hajdukovo jidro i uvijek će imati tko puhati u njega, samo ga odgovorni trebaju znati na pravi način razviti. Samo tako bijeli brod može otploviti u bolje sutra. Zbog Splita, zbog Dalmacije i svih onih kojima je srce opiturano u bilo."


Pročitajte više