Torcida zapalila Split, Ukrajinci virili kroz prozore

Foto: Index; FC Dnipro

TORCIDA je opet zapalila Split! Noć uoči utakmice Hajduka i Dnjipra na Poljudu navijači su napunili ulice Splita i pred hotelom držali Ukrajince budnima.

> Tudor: Ukrajinci pilaju naopako! Bolji su od nas, međutim vrlo sam optimističan

> Trener Dnjipra: Ništa se strašno neće dogoditi ako ispadnemo, život ide dalje

U tradicionalnom karuselu, ali najvećem u posljednjih dvadesetak godina, stotine navijača su uz baklje i pjesmu prolazile ulicama Splita.

Pred crkvom sv. Frane na početku splitske rive vladao je pravi kaos, stotine automobila začepilo je promet. Atmosfera je bila kao na otvaranju svjetskog prvenstva.

Karusel je krenuo od crkve Sv. Frane preko zapadne obale, Zvončaca, kroz Marjanski tunel, preko Poljuda, Starog placa do početka Marmontove ulice. Tu su navijači odmorili prije puta do Hotela Atrium, gdje su smješteni igrači Dnjipra.

Torcida je nešto prije 23 sata stigla pred hotel, a Ukrajinci nisu mogli ignorirati toliku buku, neki su provirili kroz prozore. Evo što su vidjeli: 

Nešto prije ponoći završen je prvi val Torcidine fešte, koja je trajala oko dva i pol sata, uz preko 500 automobila i motora, a pred hotel je stiglo oko tisuću ljudi. Novi val vjerojatno slijedi u ranim jutarnjim satima.

 

 

Pročitajte više