Tragičan život: Morosini izgubio oba roditelja do 18. godine, a brat invalid počinio je samoubojstvo



IZ UREDA državnog odvjetnika u Pescari potvrđeno je pokretanje istražnog postupka o zakašnjelom dolasku kola hitne pomoći na stadion Pescare, gdje je životno ugroženi Piermario Morosini čekao hitan transfer do obližnje bolnice. Nesretni je 25-godišnji vezni nogometaš preminuo na putu prema bolnici, a svjedoci tvrde da nije uopće povratio svijest nakon što je kolabirao na travnjaku u 31. minuti subotnje utakmice Serije B.

>Reja: Morosini je imao pred sobom veliku budućnost

>Tragičan kraj jedne mladosti: Morosini preminuo na travnjaku nakon srčanog zastoja!


Tužiteljstvo je odlučilo provjeriti zašto je policijska patrola na ulazu u stadion svojim vozilom duže vrijeme priječila ambulantnim kolima prolaz unutar stadionskog kompleksa, samim time i pomoć unesrećenom. Da je transfer obavljen brže, postoji mogućnost da bi Morisini još uvijek bio živ.  Smrt je mrtvozornik proglasio u 16.56 po lokalnom vremenu, odmah po dolasku u bolnicu. Morosini se na travnjaku srušio gotovo pola sata ranije, nakon što je tri puta posrtao i u agoniji se pokušavao pridići u tri navrata. Kao službeni uzrok smrti dežurni je liječnik u bolnici potvrdio srčani zastoj.


Danas su se pak pojavile teorije o drugom uzroku smrti. Talijanski mediji pišu da se moguće radi o aneurizmu, otečenoj ili rasprsnutoj krvnoj žili, najčešće u mozgu, a činjenica je da se mladi nogometaš nesretno sudario glavom s domaćim nogometašem Emmanuelom Cascioneom neposredno prije posrtanja. "Inicijalnim uzrokom smrti postavljen je srčani zastoj, ali nije nemoguće da je do nesreće došlo zbog traume druge vrste, poput, primjerice, neurološke. Sve će biti jasno nakon obdukcije u ponedjeljak", rekao je dr. Paloscia iz lokalne bolnice.

Boban smatra da utakmice Serie A nisu trebale biti otkazane

U međuvremenu, mnogobrojni nogometni dužnosnici u Italiji upozoravaju na premali broj testiranja kroz koje nogometaši prolaze, premda nadležni iz Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) argumentiraju da je pregledna procedura regulirana zakonom, i da se kao takva poštuje. Također su podijeljena mišljenja je li zbog Morosinijeve smrti trebalo otkazati cjelokupan program u Seriji A ovog vikenda. Većina ispitanika složila se s odlukom FIGC-a. Samo rijetki, poput Palermova predsjednika Maurizija Zamparinija, misle suprotno.

Jedan od takvih je i legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban koji je svoj stav obrazložio na sljedeći način: "Mislim da je bilo opravdano odgoditi jedino utakmicu između Udinesea i Intera, s obzirom na to da je Morosini bio igrač kluba iz Udina. Druge su utakmice trebale biti igrane uz minutu šutnje i crni fluor na rukama svih igrača."

Di Natale obećao da će se Udinese brinuti o njegovoj invalidnoj sestri


Lijepa je vijest u nedjelju došla iz Udinesea, kluba čiji je član bio nesretni nogometaš. Oba je roditelja Morosini izgubio prije svog 18. rođendana, a njegov brat-invalid počinio je samoubojstvo nedugo nakon toga. Godine 2001, kada je dječak imao samo 15 godina, preminuo je njegova majka Camilla zbog tumora, a samo dvije godine kasnije, u 2003, on je također izgubio oca Aldo zbog srčanog udara. Ostala je nakon toga nogometašu jedino starija sestra, također tjelesno hendikepirana, o kojoj se Morosini brinuo tijekom cijele profesionalne karijere.

Iz Udinesea su u nedjelju objavili da će nastaviti brinuti o Morosinijevoj bolesnoj sestri. Konkretno, objavio je to najbolji igrač kluba Antonio di Natale: "Bio je izniman momak, prepun života. Unatoč tragedijama koje su mu iskidale život uvijek je bio na raspolaganju momčadi dajući joj sve od sebe", rekao je najbolji strijelac friulijskog kluba.

Umirovit će Morosinijev broj 25. - I predsjednik Livorna razmišlja o anuitetu za Morosinijevu sestru

Predsjednik talijanskog drugoligaša Livorna, Aldo Spinelli, razmišlja da sestri preminulog nogometaša Piermarija Morosinija osigura doživotnu pripomoć...

Podsjetimo, Morosini, igrač Udinesea na posudbi u Livornu, je u 31. minuti utakmice Serije B protiv Pescare doživio srčani udar i preminuo. Spinelli želi da klub ostane blizak s Morosinijevom obitelji i zato razmišlja da osigura doživotnu pomoć za Piermarijevu sestru koja je fizički hendikepirana.

Nadalje razmatra se kako će Livorno umiroviti dres s brojem 25 u čast preminulom nogometašu.

Morosinijeva djevojka u suzama: Vidjela sam ga, izgleda lijepo, kao da se smije

Povorka prijatelja i rodbine koji su požurili u bolničku mrtvačnicu počela je vrlo rano. Morosinijeva djevojka u grad je stigla u popodnevnim satima u subotu. Nakon što ga je vidjela jecajući je izašla pred novinare. "Izgleda lijepo, kao da se smije", rekla je gušeći se u suzama. Svi njegovi suigrači od jutra su ispred bolnice gdje među poznanicima traže utjehu.

Pročitajte više