Treća "dijamantna" pobjeda zaredom: Sandra Perković slavila i u Oslu!

SANDRA PERKOVIĆ ostvarila je i treću pobjedu u trećem nastupu u Dijamantnoj ligi ove godine. Na mitingu u Oslu je osvojila prvo mjesto uz hitac od 64.89 metara! Peto je ovo Sandrino slavlje u Dijamantnoj ligi u karijeri.

Nakon pobjeda u Šangaju i Eugeneu, 22-godišnja hrvatska bacačica diska pobijedila je i u norveškoj prijestolnici gdje ju je dočekala najjača konkurencija dosad. Iza sebe ostavila je Nijemicu Nadine Müller, svjetsku doprvakinju i vlasnicu najboljeg ovosezonskog rezultata, te Kubanku Yarelis Barrios, aktualnu olimpijsku doprvakinju.

Pobjednički je hitac Sandra bacila u četvrtoj seriji, a treba spomenuti i da bi sa svojim drugim današnjim hicem po duljini (63.69) također osvojila prvo mjesto. Druga je na koncu bila Müller (63.60), a treća Barrios (63.57).

Perković vodi u poretku Dijamantne lige u svojoj disciplini s maksimalnih 12 bodova. Sljedeći bi nastup u elitnoj seriji mitinga trebala imati 6. srpnja u Parizu, a prije toga je u Helsinkiju (27. lipnja - 1. srpnja) čeka Europsko prvenstvo na kojem će braniti naslov iz Barcelone.

 

Dijamantna liga, Oslo, bacanje diska, rezultati:

1. Sandra Perković (Hrv) 64.89 metara

2. Nadine Müller (Njem) 63.60

3. Yarelis Barrios (Kub) 63.57

 

Ukupni redoslijed u Dijamantnoj ligi (bacanje diska):

1. Sandra Perković (Hrv) 12 bodova

2. Stephanie Brown-Trafton (SAD) 2

    Nadine Müller (Njem) 2

Pročitajte više