Tri Slavonke i Dalmatinac poslali zahtjev za vaučere, Dinamo mora otvoriti jug

Foto: Getty images / Guliver image

NEJASNO je hoće li veći apsurd biti da Dinamo slijepo slijedi ili se ogluši o novokomponirani navijački zakon. Zatvore li južnu tribinu, kao što je to najavio direktor Tomislav Svetina u slučaju da Torcida odbije zakonsko žigosanje i umjesto vaučera nabavi ulaznice od BBB-a, Dinamo bi mogao narušiti prava onima koji su uredno poslali zahtjev za vaučer u splitski klub. Za sada je riječ o četiri osobe: jednoj osobi s prebivalištem u Dalmaciji te tri djevojke iz Slavonije, potvrdio nam je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić. 

Ostane li Dinamo dosljedan u provođenju zakona koji "pada" iz kola u kolo, moglo bi se dogoditi da na južnoj tribini sjedi tek desetak navijača Hajduka, dok će ostale policija morati tražiti po maksimirskim tribinama. 

Torcida očito nema namjeru surađivati i ulaznice za derbi nabavit će dijelom i preko Bad Blue Boysa. Oni su, štoviše, pozvali što više svojih članova da pomognu Torcidi pri nabavljanju ulaznica za nedjeljni derbi, te da im na sve načine pomognu da uđu na stadion.

Na tribinu navijači Hajduka neće moći s obilježjima kluba. Još se ne zna na koju će se tribinu smjestiti navijači Hajduka, zapad ili istok. Policija ih svakako mora odijeliti od ostatka publike, bit će to napet zadatak, ali i još jedan dokaz da nova pravila ne funkcioniraju, koliko god ih ministarstvo opravdavalo upravo kroz  "navijačko zajedništvo i suradnju". To nije niti bio cilj MZOS-a i policije ali kao da im je odlično "uletilo" što se o navijačkim akcijama konačno piše nešto pozitivno. Sve je to magla koja prikriva rupe zakona, a osiguranje utakmica koštat će nas možda i više nego prije. 

>>> Zahtjeve za vaučere Hajduk prima do srijede u 12 sati putem svog weba, a Dinamu moraju biti dostavljeni do petka. 

Pročitajte više