Tucak: Nema razloga za paniku, o Srbiji ćemo nakon Francuske

Foto: Hina

HRVATSKI vaterpolisti nakon jučerašnjeg remija sa Španjolskom u 2. kolu Europskog prvenstva, danas odmaraju i pripremaju se za sutrašnju utakmicu sa Francuskom.

"Situacija je dobra i nema razloga za nikakvu lošu situaciju, danas smo se odmorili i večeras imamo trening. Sutra čekamo novi ogled. Znali smo i prije početka EP-a da će sve utakmice biti teške. Bez obzira što jučer nismo uspjeli pobijediti imamo sve u svojim rukama i nema razloga za nikakvu paniku'', javio se iz Budimpešte izbornik "Barakuda" Ivica Tucak.

Remi sa Španjolcima otežao je Hrvatskoj put do četvrtfinala, pa su bodovi sa Francuzima, Srbijom i Mađarskom imperativ.

"Francusku moramo pobijediti, i u svakoj ostaloj utakmici ćemo ići na pobjedu. Nije to nimalo bezazlena momčad, dvije četvrtine su držali Mađare u neriješenom rezultatu. Iznenađenje je kako su dobro fizički pripremljeni. Ipak mi nismo reprezentacija koja se treba bojati Francuza, ali ih trebamo respektirati", dodao je Tucak.

O sljedećim protivnicima Srbiji i Mađarima, razmišljat će se tek nakon Francuza.

"Kad pobjedimo Francusku ako Bog da, onda ćemo razmišljati o Srbiji, a onda o Mađarskoj i tako iz dana u dan. Tako smo i došli na EP. Za sad je sve pod kontrolom iako smo jučer remizirali. Bitan je svaki gol i pobjeda, prema tome trebat ćemo se dobro pripremiti za svaku utakmicu", zaključio je izbornik.

Pročitajte više