Tucak objavio popis za EP u Budimpešti: Vjerujem kako možemo napraviti dobar rezultat

Foto: HVS

HRVATSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA odlazi na Europsko prvenstvo u Budimpešti koje se igra od 13. do 27. srpnja 2014. Izbornik Ivica Tucak predstavio je igrače koji odlaze u Mađarsku. Hrvatska je u skupini B, zajedno s aktualnim svjetskim prvacima - domaćinima Mađarima, Francuskom, Njemačkom, Srbijom i Španjolskom.

"Spremni smo i zadovoljni smo odrađenim pripremama. Trinaest igrača koji putuju na Europsko prvenstvo najbolje su rješenje u ovom trenutku. Nažalost, Kristijan Milaković ne putuje s nama. Skupina nam je zahtjevna, Srbija u ovom trenutku djeluje zaista moćno, no tu su i druge reprezentacije, a svaka ima priliku za dobar rezultat. Ne smijemo zanemariti ni Francusku niti Njemačku. Ne smijemo ih podcijeniti. Vjerujem kako možemo napraviti dobar rezultat", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za novu medalju borit će se golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Antonio Buha, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

"Atmosfera u momčadi je odlična, jedva čekamo odlazak u Budimpeštu i prve utakmice. Pozvao bih još jednom sve navijače; Mađarska je blizu Hrvatske, dođite i podržite nas u novoj borbi za medalje", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Višegodišnje partnerstvo Hrvatske vaterpolske reprezentacije i B.net-a potvrđeno je novim ugovorom koji je danas potpisan u prostorijama Hrvatskog vaterpolskog saveza, koji su potpisali glavni tajnik HVS-a Renato Živković i član Uprave Vipneta Adrian Ježina, koji je tom prilikom istaknuo:

"Zadovoljstvo mi je potvrditi da B.net ostaje dijelom hrvatske vaterpolske obitelji. Iza nas i vaterpolskog saveza stoji više godina uspješne suradnje i sretan sam što nastavljamo zajednički doprinositi razvoju našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. Barakudama želim puno sreće na Europskom prvenstvu u Budimpešti i vjerujem da će se kući vratiti bogatiji za još jednu medalju!"

Raspored utakmica Hrvatske reprezentacije u skupini:

14.07. Hrvatska – Njemačka u 11.30 sati

15.07. Hrvatska – Španjolska u 19 sati

16.07. Francuska – Hrvatska u 13 sati

17.07. Hrvatska – Srbija u 16 sati

21.07. Mađarska – Hrvatska u 20.30 sati

Pročitajte više