Tucak okupio "Barakude" uoči jakog turnira u Rimu: Otpali Muslim, Bukić i Obradović

Foto: Hina

HRVATSKI vaterpolisti počeli su s treninzima uoči pripremnog turnira u Rimu. Barakude iduća dva mjeseca imaju naporan raspored. Uz Superfinale Svjetske lige koje se igra u Bergamu, tu je i Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu, a igrat će i na dva pripremna turnira u Italiji i Srbiji.

Na pripreme su pozvani: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Damir Burić, Anđelo Šetka, Antonio Perković, Sandro Sukno, Andro Bušlje, Marko Macan, Maro Joković, Fran Paškvalin i Franko Geratović. Stručni stožer reprezentacije čine, uz izbornika Ivicu Tucka, i Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj te Damir Luketić.

 
S reprezentacijom nije Dobud koji je suspendiran te se čeka odluka FINA antidoping agencije. Izbornik Ivica Tucak u ovom trenutku ne može računati na Muslima koji je hitno morao na operaciju koljena, Bukića koji u ovom trenutku ima visoku temperaturu te Obradovića koji ima upalu uha.

"To su problemi s kojima se susrećemo, ali na koje smo već navikli", poručio je izbornik i najavio kako je izazov turnir u Bergamu, gdje će pokušati osvojiti direktan plasman na Olimpijske igre u Riju.

"Naša želja je prvo mjesto koje nosi direktno učešće na Olimpijskim igrama u Riju. To su ambicije s kojima idemo na turnir, a ukoliko to tada ne uspijemo, još nam predstoji Svjetsko prvenstvo 27. srpnja u Kazanu gdje ćemo, nadam se, biti kompletni i jači", zaključio je Tucak.

Na pripremnom turniru u Rimu, koji se igra od 12. do 14. lipnja, uz domaćine Italiju i Hrvatsku, igraju još reprezentacije Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte više