Tudor najavio pun gas protiv Belupa: Scoria devet godina nije poražen na Poljudu

Foto: Hina

U NEDJELJU od 17 sati posljednju utakmicu 24. kola MAXtv Prve lige na Poljudu će odigrati Hajduk i Slaven Belupo. Splićani love četvrtu pobjedu u nizu i nastavak pritiska na Dinamo, no ne čeka ih lagan posao. Scoria, naime, zna kako se postaviti na Poljudu, gdje nije izgubio susret više od devet godina, zadnjih šest susreta. No, druga tradicija govori kako Slaven nije nikad slavio na Poljudu u HNL-u.

Bijeli su s tri vezane pojede na početku proljeća ponovno stvorili atmosferu iz jednog dijela prošle jeseni, Tudor je na pripremama dobro posložio ekipu, koja sad iza sebe ima 15 prvenstvenih susreta bez poraza, odnosno čak 180 dana. Bijeli su u lovu na rekord koji drži Hajduk Ivana Katalinića, s 21 uzastopnim susretom bez poraza, dok je Poklepoviću to uspjelo u 20 susreta u nizu.
 
"Od početka punim gasom"
 
"Očekujemo pobjedu", kratko i jasno je poručio Tudor uoči susreta. "Ovisit će samo o nama, želimo od početka diktirati tempo, ući s punim gasom", upute su koje će zadati igračima nakon jedne od najboljih izvedbi momčadi otkad je on trener, kako sam kaže: "Dolazimo nakon susreta s Lokomotivom, gdje smo prikazali jedan primjer nogometa kakvog želim."
 
Slaven Belupo se treći put ove sezone suprotstavlja Hajduku, na Poljudu je bilo 1:0 uz kasni pogodak Maglice, a u Koprivnici 3:3 nakon gola Bašića u nadoknadi. Zanimljivo, Slaven u trećem susretu s Hajdukom ima trećeg različitog trenera: "O Scoriji sve pozitivno, nogometni znalac, sigurno će pripremiti Belupo kako treba, bit će to taktički odgovorno, bez prostora među linijama."
 
Povratak Bencuna, moguć debi Time
 
Na klupu se kod Hajduka vraća Bencun, nakon kratkog izbivanja i Basha, a među onim koji se nadaju ulasku u igru bit će i Temurhuja Tima Abduholikov, nedavno pristigli uzbekistanski napadač. Osim Caktaša, koji se dobro oporavlja, neće biti ni Bašića, Tomičića i vratara Kalinića, dok je zbog nove lakše ozljede za susret vjerojatno otpao i Gruzijac Iluridze.
 
Lakša ozljeda, ali i pad forme trebao bi na početku na klupi ostaviti Tina Svena Sušiča, dosad najstandardnijeg Hajdukovca koji je pozvan u reprezentaciju BiH za susret protiv Egipta.
 
Scoria ne želi bunker
 
Slaven je u potpuno oprečnoj formi od Splićana, dolaze s tri vezana poraza na startu proljetnog dijela prvenstva, a bit će i dodatno oslabljeni. Zbog kartona nema Delića, a zbog ozljeda su u Koprivnici ostali Vugrinec, Filipović, Ozobić i Plazanić. Scoria će pokušati izvući maksimum nakon tek nekoliko dana provedenih s momčadi.
 
"Ova je utakmica za nas veliki izazov jer je Hajduk u odličnoj formi, imaju trenera koji je stvorio odličnu igru i odličnu ekipu. Mi ne možemo birati utakmice, u svakoj ćemo pokušati osvojiti bodove. Iako je Hajduk favorit, mi ćemo napraviti sve kako bismo ostali neporaženi", diplomatski je poručio, najavljujući izostanak bunkera: "Mi u Splitu teško možemo do nekog rezultata bez golova. Osim što se želimo uspješno braniti, želimo i uspješno napadati."
 
Glavni sudac susreta na Poljudu koji počinje u 17 sati je Ante Vučemilović-Šimunović iz Osijeka.

Pročitajte više