U potrazi za 16. uzastopnom pobjedom: Riječani će pokazati tko je pravi šerif na Kantridi

Foto: Index

VEČERAS od 21.15 na Kantridi se igra prva utakmica play-offa Europa lige. Rijeka će dočekati Sheriff iz Tiraspola, kojeg smo posljednjih godina imali priliku upoznati kroz četiri susreta s zagrebačkim Dinamom.

Nakon što su prošle sezone, izbacivši velški Prestatyn, slovačku Žilinu i njemački Stuttgart, igrali u natjecanju po skupinama ovog natjecanja, Riječane je ove godine ždrijeb ipak pomilovao. Posljednje prepreka za jesen u Europi, nakon Ferencvaroša i Vikungura, je prvak Moldavije.

Kao što smo rekli, radi se o kvalitetnom protivniku koji je jako puno uložio u nogomet posljednjih pet godina, međutim i dalje protivniku koji ne bi trebao predstavljati preveliki problem. Rijeka ima sjajnu momčad i nevjerojatnih 15. uzastopnih pobjeda. Čini se dovoljno za još jednu prekrasnu europsku priču.



"Dolazi nam momčad koja je podcijenjena ovdje od puno njih, ne znam zbog čega. To je momčad sjajnih individualaca koji mogu igrati u dobrim klubovima i neka nam to bude samo još veći izazov i motiv. Nema imperativa i ne želim da se pred igrače postavlja bilo kakav imperativ jer su oni toliko toga već napravili da bi to bilo bahato i prepotentno", rekao je Matjaž Kek u najavi dvoboja.

S druge strane novi je trener Moldavaca, Hrvat Zoran Zekić, spremno prepustio ulogu favorita Riječanima: Rijeka već dvije godine igra pod istim trenerom u istom sustavu, imaju 22 odlična igrača, odličnu atmosferu i sve su to razlozi zašto su favoriti sutra. Naravno da to ne znači da ćemo se mi predati i da ništa ne očekujem."


"Ja u svoju momčad vjerujem. I igračima je jako teško nakon ispadanja protiv Slovana. Ali idemo naprijed i napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bi krenuli ka boljim rezultatima", dodao je nekadašnji nogometaš Dinama.

Vjerojatni sastavi:

Rijeka:
Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Jugović, Brezovec, Jajalo, Sharbini - Krstanović, Kramarić

Sheriff: Degra - Belima, Metoua, Muresan, Joaozinho - Olimpio, Cadu - Ginsari, Isa, Ricardinho - Benson

Pročitajte više