UEFA popustila: Split Čornomorec ipak dočekuje u Parku mladeži

Foto: RNK Split

KROVNA europska nogometna organizacija (UEFA) ipak je izašla ususret Splitu pa će Crveni u četvrtak ukrajinski Čornomorec ugostiti na stadionu u Parku mladeži, a ne na Poljudu, kao što je bilo prvotno odlučeno.

Naime, Park mladeži ima dozvolu za odigravanje utakmica samo prvog i drugog pretkola Europa lige, no UEFA je dopustila da to vrijedi i za treće pretkolo. Termin ostaje nepromijenjen, susret se igra u četvrtak od 20 sati.
 
Sve ovo rezultat je dopisa koji je UEFA-i poslao Splitov glasnogovornik Jerko Trogrlić, u kojem se iz nekoliko razloga tražila promjena odluke, prije svega činjenicom da se drugo pretkolo igralo na stadionu u Larnaci, koji zaista ne izgleda da ispunjava sve uvjete za odigravanje europskih susreta. 
 
Baš kao i Splitu, UEFA je izašla ususret i Hajdukovom protivniku Šahteru, koji je dobio priliku Bijele ugostiti na svom stadionu u Karagandiju. Taj susret na rasporedu je u četvrtak u 14:30 po srednjoeuropskom vremenu, 18:30 po lokalnom, dok Rijeka kod Vikingura igra od 20 sati.

Pročitajte više