UFC 181: Dva meča za titulu i dva teškaška obračuna, tko bi poželio više?!

Foto: Fightsite

ČAK dva meča za titulu UFC prvaka su na vagi narednog vikenda na spektakularnom UFC-u 181 koji ćemo pratiti iz Mandalay Bayja u Las Vegasu. Noć sa subote na nedjelju 6. prosinca obavezno rezervirajte za najkvalitetniji MMA show na svijetu ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTV, Bnet). Izravni prijenos počinje u 04:00 sata iza ponoći.

UFC 181 je čak 300-ti event u produkciji UFC-a, a za tu su prigodu Dana White i njegovo društvo sastavili zaista sjajan popis borbi predvođen s čak dva dvoboja za titulu prvaka.

"Main event" nam donosi drugi okršaj Johnyja Hendricksa i Robbieja Lawlera za pojas u kategoriji do 77 kilograma. Nakon što je Hendricks osvojio GSP-ov naslov u travnju ove godine kontroverznom pobjedom upravo protiv Lawlera, revanš je bio logičan scenarij. Posebno jer je Lawler u proteklih nekoliko mjeseci nanizao Ellenbergera i Brownea - konkurente za izazivačku poziciju. Razlog Hendricksove malo duže pauze je teža ozljeda bicepsa koju je zaradio u dvoboju s Lawlerom zbog koje je morao na operaciju i duži oporavak. No, kako sada stvari stoje, aktualni prvak je ponovno potpuno zdrav te će u punoj formi jurišati na svoju prvu obranu naslova. Upravo će mu vrhunska forma biti potrebna da bi svladao odličnog Lawlera - borca koji je pravi hit UFC-a u zadnje dvije sezone. Prvi dvoboj je donio mnogo vrhunske akcije, ali i kontroverze s obzirom da je odluka mogla otići na bilo koju stranu. Mnogo je onih koji smatraju da je Lawler bio oštećen u tom dvoboju pa je revanš idealna situacija za eventualnu osvetu.

Hendricks je jedina svoja dva poraza u karijeri ubilježio protiv Ricka Storyja i Georgesa St. Pierrea, dok je Lawler od svog drugog dolaska u UFC (2013.) savršen izuzev već spomenutog prvog meča protiv Hendricksa.

Ništa manje zanimljiv ne bi trebao biti niti dvoboj za pojas prvaka lake kategorije koji drži Anthony Pettis. Njemu će se suprotstaviti bivši Strikeforceov šampion i UFC izazivač Gilbert Melendez. Pettis je svoju titulu zaslužio svladavši vrlo impresivno "amrbarom" već u prvoj rundi Bensona Hendersona te će mu dvoboj protiv Melendeza biti prva obrana naslova nakon gotovo godinu i pol dana pauze. Razlog toliko dugog borilačkog posta je bila ozljeda koljena, ali i sudjelovanje na aktualnoj sezoni The Ultimate Fightera u kojoj je trener suparničke momčdi upravo Gilbert Melendez. Strasti i napetosti stoga neće nedostajati, ali niti kompetitivnosti s obzirom da je Melendez definitivno jedan od najboljih boraca svijeta u ovoj kategoriji. To je dokazao suvereno vladajući lakom divizijom u Strikeforceu te pobjedivši imena kao što su Jorge Masvidal, Shinya Aoki, Josh Thompson ili u posljednjem nastupu Diego Sanchez. Već smo napomenuli da je Melendez već jurišao na UFC naslov i to u travnju 2013. kada se borio protiv Hendersona te izgubio podijeljenom odlukom sudaca nakon odličnog otpora u dvoboju koji je mogao otići na obje strane.

Sjanu akciju u Las Vegasu će začiniti čak dva teškaška dvoboja u glavnom dijelu priredbe. Čovjek koji je konkurirao za izazivačku poziciju koja mu je promaknula zbog poraza od Werduma, Travis Browne, će se suprotstaviti svom sunarodnjaku Brendanu Schaubu. "Hapa" je posljednjih godina jedan od najuspješnijih teškaša u UFC-u te je svladao i velika imena poput Overeema, Gonzage ili Barnetta. Upravo su mu ti skalpovi i donijeli meč protiv aktualnog prvaka. No, Werdum je u tom dvoboju bio izuzetno uvjerljiv te ništa nije prepustio slučaju. Upravo zbog tog poraza je dvoboj protiv Schauba izuzetno bitan za Havajčanina. Gorostas se što prije želi vratiti u pobjednički ritam, a upravo mu Brendan Schaub stoji na tom putu. Ovog potonjeg smo najbolje upoznali kroz dvoboj protiv Mirka "Cro Cop" Filipovića kojeg je nokautirao 2011. na UFC-u 128. U posljednja tri dvoboja je dva puta slavio pobjedivši Mitrionea i Johnsona, ali i izgubivši od povratnika Andreija Arlovskog kontroverznom podijeljenom odlukom sudaca. Browne je veliki favorit u ovom meču, ali kada se radi o teškašima, uvijek valja prognozirati s oprezom jer svaki udarac znači i potencijalni kraj meča.

U drugom teškaškom dvoboju ćemo vidjeti povratnika i nekoć najveću teškašku MMA nadu Todda Duffeeeja koji se nakon dvije godine pauze ponovno vraća u akciju. Podsjećamo, Duffeee je prvi put otišao iiz UFC-a 2010. godine, no vratio se dvije godine kasnije na UFC-u 155 pobjedom protiv Philipa De Friesa. Umjesto novog nastupa, Duffee je muku mučio s teškom i vrlo rijetkom bolešću Parsonage-Turnerovim sindromom. Iako su predviđali da se tri godine neće moći baviti nikavim sportom, Duffee se ipak ranije oporavio te će se na UFC-u 181 susresti s Anthonyjem Hamiltonom.

U posljednjem dvoboju glavnog dijela priredbe se susreću Tony Ferguson i Abe Trujilo - borci u kategoriji do 70 kilograma.

Snagu ovog eventa odaje i činjenica da se bivši prvak i izazivač Urijah Faber našao u uvodnom dijelu večeri te će se tamo susresti s Franciscom Riverom.

Rijetko kada UFC-ova priredba nudi čak dva dvoboja za titulu prvaka stoga je UFC 181 nešto što se ne propušta. Ako tome dodate i dva dvoboja u teškoj diviziji jasno je da nam slijedi još jedna nezaboravna UFC noć. UFC 181 pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 7. prosinca s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

UFC 181: Hendricks vs. Lawler II

Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Anthony Pettis vs. Gilbert Melendez
Travis Browne vs. Brendan Schaub
Todd Duffee vs. Anthony Hamilton
Tony Ferguson vs. Abel Trujillo

Uvodne borbe:

Urijah Faber vs. Francisco Rivera
Eddie Gordon vs. Josh Samman
Corey Anderson vs. Justin Jones
Raquel Pennington vs. Ashlee Evans-Smith
Sergio Pettis vs. Matt Hobar
Clay Collard vs. Alex White

Pročitajte više