Umjesto da se obračuna s nogometnom mafijom, Šuker udario po Indexu

Foto: Index, Hina

Video: Dario Dalmacija

DAVOR ŠUKER pojavio se pred novinarima nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a. Novinarska pitanja je izbjegavao, a presicu je iskoristio za iznošenje pozitivne statistike, te prije svega za obračun s Indexom.

Predsjednik saveza jako rijetko se pojavljuje pred novinarima, a i kada dođe, onda presicu iskoristi da se obracuna s medijima što je svojstveno mnogim inkriminiranlm licima koja proteklih godina pratimo od njihovih pravedničkih i napadačkih monologa za govornicom, pa sve do USKOK-a.

Izvršni odbor HNS-a u okrnjenom sastavu priopćenjem uoči presice je poručio kako vjeruje da su braća Mamić i Damir Vrbanović nevini, te da će se tako odnositi prema njima sve dok se ne dokaže suprotno.

"Vidio sam veliko jedinstvo, mogu to reći u ime Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema i donijeli puno vrijednih zaključaka", započeo je presicu Šuker, koji je istakao da je najvažniji zaključak da su za njega "njegovi prijatelji iz HNS-a Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te njegov osobni prijatelj Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno i da se nema potrebe UEFA obavještavati o uhićenjima"

 

"Hrvatski nogomet nije samo prva liga i Zdravko Mamić, ja sam ponosan na hrvatski nogomet"
 
Šuker je napamet naučio pozitivnu statistiku o radu HNS-a, koju je iznio novinarima, a uz pomoć video-zida govorio je o uspjesima hrvatskog nogometa i kaznama za navijače.
 
"Hrvatski nogomet nije samo prva liga i Zdravko Mamić. HNS je ogromna baza i HNS će uvijek pomagati svoju bazu. a sam ponosan na hrvatski nogomet i rast naših koeficijenata. HNL je za mene najbolja liga. Pa cijelu regiju zanima kako mi u HNS-u radimo!? "U posljednje četiri godine pomogli smo klubovima s više od 26 milijuna kuna, a prošlu godinu smo završili u plusu od 19 milijuna kuna."
 
 
"Trebao sam otputovati u Kanadu na finale Svjetskog prvenstva za žene, ali nisam išao jer bi pisali da sam pobjegao. Ajde, koji bi naslov stavili", započeo je svoj obračun s Indexom Šuker, koji je na presicu donio novinske članke.
 
"Nisam zavidan, ali bih volio da ste vi u Indexu u plusu na kraju godine kao mi u HNS-u."
 
Novinare Indexa je pitao zašto ne pratimo futsal i ženski nogomet, iako pratimo, te zašto nismo bili u Bjelovaru na sjednici tamošnjeg županijskog saveza. Nažalost, odgovorili smo mu, u tom periodu morali smo pratiti hapšenje njegovog dopredsjednika.

"Da je Index samo mali hrvatski portal, ne bi vi stalno bili na Hrvatskoj Televiziji!"
 
Predsjednika HNS-a smo upitali zašto ne uvede unutarnju kontrolu u savez zbog ugovora igrača...
 
"To nije moj posao. Stojim iza Ivančice Sudac i prepuštam joj sve odluke o licenciranju. Iza njih ću stati zatvorenih očiju."
 
Vi ovaj tekst i portal čitate, ali Šuker nas je "pročitao":
 
"Da je Index samo mali hrvatski portal, ne bi vi stalno bili na Hrvatskoj Televiziji! To što su Indexovi novinari stalno na HTV-u, za mene je vrijeđanje hrvatske nacionalne televizije."
 
 "Zar 35 glasova s Kongresa ništa ne vrijedi? Zar ova značka ništa ne vrijedi?!"
 
O aferi klađenje s kojom je povezivan proteklih dana...
 
"Za mene je taj slučaj gotov. Ne znam kome je u interesu da se piše o predmetu koji je 2009. godine bio na bochumskom sudu, ali vjerujem da će pravda pobijediti. Na zadnjem Izvršnom odboru UEFA-e sam dobio toliko pozdrava i podrške... Zar 35 glasova s posljednjeg UEFA-inog Kongresa ništa ne vrijedi?! Zar ova značka ništa ne vrijedi", govorio je Šuker držeći se za UEFA-inu značku na sakou.
 
"Doći će Euro, svi ćemo opet biti u kockicama. Hvala lijepo i budite ponosni", rekao je Šuker i zaključio presicu.
 

 

Pročitajte više