Upisao se u zvjezdanu povijest El Clasica: Luka Modrić osvojio prvi trofej u dresu Reala!

LUKA MODRIĆ osvojio je više trofeja u samo deset minuta igre za madridski Real nego u četiri godine s Tottenhamom. Kraljevski klub je u uzvratnoj utakmici Superkupa golovima Higuaina i Ronalda svladao Barcelonu i osvojio prvi trofej sezone. Dio slavnog El Clasica postao je i Luka Modrić, koji je ušao u 82. minuti i imao lijepu priliku za gol. Kakav bi to debi na Santiago Bernabeu bio. Prije ulaska hrvatski je reprezentativac imao ozbiljan razgovor s Mourinhom, a nakon što je zamijenio raspoloženog Mesuta Ozila, prvi je Luki prišao Cristiano Ronaldo kako bi mu čestitao na premijernom nastupu.

Uragan domaćina na Santiago Bernabeu

A upravo nevjerojatno prvo poluvrijeme gledali smo na prepunom Santiago Bernabeu. Prilike su svih 45 minuta sijevale oko gola Victora Valdesa, a mnogi će se složiti kako je to bila najizrazitija dominacija madridskog kluba nad Kataloncima u posljednjih nekoliko godina. Uragan domaćih počeo je već u 4. minuti. Marcelo je proigrao Higuaina koji je na petnaestak metara sam izašao pred Valdesa, pucao nisko, međutim odlično je to nogom obranio španjolski vratar. Šest minuta kasnije Madriđani su poveli. Pepe je iz prve poslao jednu loptu pedeset metara u polje Barcelone, Higuain je izbjegao zaleđe, primio i s lakoćom matirao Valdesa.



Fantastičan gol Cristiana Ronalda

U 15. minuti delekomentim pokušajem nove je probleme za Barcelonu najavio Marcelo, a u 19. već je bilo 2:0. Uslijedila je nova sjajna dubinska lopta iz posljednjeg reda kraljevskog kluba, Ronaldo je krasno reagirao u duelu s Piqueom i petom izbio loptu. Sam je izašao na Valdesa, imao sve vrijeme svijeta, pucao i poslao loptu u mrežu. Gol je svakako išao i na dušu Victora Valdesa koji je naizgled slabo reagirao. U 22. minuti još je jednom Higuain izašao sam na Valdesa, doduše malo iskosa lijevo, ali ovaj put Valdes je obranio njegov pokušaj. Samo stotinjak sekundi kasnije Pepe je nakon ubačaja s desne strane zabio i treći gol Reala, međutim zbog prekršaja Ramosa na Mascheranu gol je poništen. Velika dominacija Reala rezultirala je na koncu i crvenim kartonom nakon pola sata igre.



Igrač manje gotovo nebitan kad imaš Messija


Ronaldo je sam išao na Valdesa, Adriano je startao kao posljednji igrač i zaradio izravno isključenje. Dva gola manjka i igrač manje, Barcelona je bila na konopcima. U 33. minuti domaćini su se razgoropadili. Sijevnula je nova izvanredna kontra, Ronaldo je odlično proigrao Higuaina, međutim Argentinac je predugo čekao i Marscherano je uspio blokirati udarac. U finišu poluvremena igrači Barcelone malo su došli do daha. Prvo je u 37. minuti Iniesta ubacio s lijeve strane, a za trenutak na drugoj vratnici zakasnio Montoya, da bi u 43. minuti Barcelona smanjila vodstvo Reala. Netko će reći kako je igrač manje nebitan kad imaš Lionela Messija. Najbolji igrač svijeta izveo je slobodan udarac s 25 metara, lopta je zaobišla živi zid i efektno zabila se u desni kut Realova gola.



Higuain umalo tragičar

Strašno poluvrijeme ipak su prilikom zatvorili domaći igrači i to u sudačkoj nadoknadi. Sve je zakuhao Ronaldo udarcem s 30-tak metara koji je prošao tik poviše vratnice, da bi trenutak kasnije Di Maria lažnjakom izbacio Mascherana, pucao s desetak metara zamalo pokraj gola. Katalonci su mogli primiti najmanje pet golova, a na odmor su otišli praktički s aktivnim rezultatom. A kao što se i očekivalo, drugo poluvrijeme počelo je uspavankom. Kako je vrijeme prolazilo tako su se Realovci sve više povlačili, a Katalonci unatoč igraču manje gospodarili terenom, uspostavivši slavnu tika-taka. Povlačenje je umalo Real skupo koštalo u 62. minuti. Nakon pedesetak kratkih dodavanja oko centra Mascherano je poslao dugu loptu prema Pedru, ovaj je sjajno primio u kaznenom prostoru, izašao prema Casillasu, ali sjajno je reagirao reprezentativni vratar Španjolske.



Luka Modrić postao dio povijesti

U 65. minuti na zagrijavanje je Mourinho poslao Luku Modrića, a tri minute kasnije Real je mogao potvrditi pobjedu. Sjajno je Khedira prošao tri igrača Barcelone, sam izašao na Valdesa, no novom se dobrom reakcijom istaknuo vratar gostujuće momčadi. Da Real nije osvojio Superkup, tragičar bi nedvojbeno bio Gonzalo Higuain. Deset minuta prije kraja po tko zna koji put izašao je pred Valdesa, a ovaj put lopta je od stative otišla u gol aut. Argentinca je Mourinho kaznio desetak sekunda kasnije kada ga je zamijenio Benzemom. U 82. minuti svjedočili smo važnom trenutku za hrvatski nogomet kada je igru ušao Luka Modrić. U desetak minuta provedenih na terenu Modrić se istaknuo lijepim dodavanjem i prilikom u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon dodavanja s desne strane Modrić je pucao s desetak metara, nažalost samo u blok. Bila je to vrlo izgledna situacija, kakav bi to debi bio!

Sastavi:

Real Madrid: Casillas, Arberloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Benzema

Barcelona: Valdes, Adriano, Mascherano, Pique, Alba, Iniesta, Busuquets, Xavi, Pedro, Messi, Sanchez

Pročitajte više