V. Britanija prošla u Svjetsku skupinu - Murray: Bilo je jako teško, Dodig se nikada ne predaje

Foto: Goran Sebelić / Cropix

ONO što se dalo naslutiti nakon subotnjeg poraza u parovima, obistinilo se u nedjeljno jutro. Andy Murray je s lakoćom svladao Ivana Dodig i gurnuo Veliku Britaniju u svjetsku skupinu.

U prvom setu na umaškoj zemlji Dodig se borio do posljednjeg trenutka, međutim Murray je slavio s 6:4. U drugom setu razlika u kvaliteti postala je još očiglednija, a Škot je vrlo lagano stigao do 6:2. U posljednjem setu Dodig je već na startu izgubio servis što je Murray rutinski čuvao do samog kraja.

Meč je trajao dva sata i dvadeset minuta. Murray je imao sedam break-prilika i iskoristio ih pet, dok je Dodig napravio jedan break od tri šanse. Velika Britanija će igrati u Svjetskog skupini Davis Cupa prvi put od 2008. godine. Zanimljivo, godinu ranije VB je također ušla preko Hrvatske. Susreti su se tada igrali na Wimbledonu. Hrvatskoj iduće godine predstoji nova borba za plasman u Svjetsku skupinu.

Dodig: Bio sam dobar, ali za pobijediti Murraya treba igrati iznad svojih mogućnosti

"Murray je igrao na visokom nivou, i ja sam igrao dobro, ali protiv njega treba igrati iznad mogućnosti. Moramo ići ispočetka, siguran sam da ćemo se vratiti u Svjetsku skupinu kad Čilić opet bude sa nama", rekao je Dodig nakon susreta.

"Ove godine igram najbolji tenis u životu. Da bi se nosio s boljim igračima treba popraviti puno stvari, dat ću sve od sebe da uđem među trideset najboljih igrača", zaključio je.


"Murray je dominirao, iako je to mogao biti trenutak da se meč okrene. Dodig je odigrao dobar meč, probao je sve, izlaziti na mrežu, igrati defenzivno, ali Murray je imao odgovor na sve", dodao je izbornik reprezentacije Željko Krajan.

Murray: Vrlo je bilo teško igrati protiv Dodiga, on se nikada ne predaje

Meč je prokomentirao i sjajni škotski tenisač...

"Bilo je teško, Ivan ima nevjerojatnu radnu etiku, uvijek sve proba i teško je igrati protiv njega. Bori se do kraja. Treba priznati kako je Dodig imao i peh, promašio je nekoliko lakih lopti. Vidjet ćemo koliko možemo u Svjetskoj skupini", rekao je Škot.

"Ovo je predivan dio svijeta, publika je bila odlična. Možda se vratim iduće godine na ATP. Moram igrati puno bolje na zemljanoj podlozi da bi mogao biti na samom vrhu", za kraj će Andy Murray.

Pročitajte više