Van Gaal odlazi u mirovinu za dvije godine

Foto: Hina

NIZOZEMSKI nogometni trener 63-godišnji Louis van Gaal otići će u mirovinu kada mu istekne ugovor sa Manchester Unitedom, odnosno u ljeto 2017. godine, objavio je britanski "Daily Telegraph".
 
"Trener ste 24 sata dnevno i više vidim svoje igrače i pomoćnike negoli svoju ženu. Istodobno, ja sam 24 sata suprug, otac i djed, pa ispada da sam istovremeno oženjen sa svojom ženom i nogometom. Moja supruga me je nagovarala da prestanem još prije pet godina i zato vam kažem da je ovo moj zadnji posao. Nakon što odradim ugovor u Manchester Unitedu supruga i ja odlazimo u Portugal gdje nas čeka naš raj. Posvetit ću se njoj, djeci i unucima, igrati golf, te uživati u odličnima jelima i vinima", rekao je Van Gaal.
 
On je istaknuo da si je prije svakog trenerskog posla postavio cilj. "Kada sam preuzeo reprezentaciju Nizozemske rekao sam da mi je cilj biti prvak svijeta, a ljudi su samo odmahivali glavom i govorili da je to nemoguće. No, prošle godine u Brazilu bili smo vrlo blizu tome. Tako je bilo i kada sam dobio ponudu Manchester Uniteda", napomenuo je jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u svijetu u proteklih 20 godina. Bio je prvak Europe s Ajaxom, prvak Njemačke i Španjolske sa Bayernom i Barcelonom, a prošle godine sa Nizozemskom je osvojio treće mjesto na SP.
 
"Bio sam trener najboljeg kluba u Nizozemskoj (Ajax), najboljeg u Španjolskoj (Barcelona) i najbolje momčadi u Njemačkoj (Bayern), a sada vodim najbolji klub u Engleskoj. Mislim da nema puno trenera koji se mogu pohvaliti time", zaključio je Van Gaal.
 

Pročitajte više