Velika pobjeda u Rumunjskoj: Mutu, Čop i Machado doveli Dinamo na korak od grupne faze EL

Foto: Index, Dinamo

DINAMO je s 3:1 slavio u rumunjskom Pioestiju u prvoj utakmici play-offa Europske lige.

> Mamić: Da mi imamo ovakvu atmosferu Dinamo bi svake godine igrao Ligu prvaka i to ne kao prolaznik

> Rumunji se žale na suđenje i poručuju: U Zagrebu ćemo igrati na život ili smrt

Izabranici Zorana Mamića, koji je na klupi od prve minute ostavio pet ovosezonskih pojačanja (Sigalija, Andrijaševića, Machada, Vukojevića i Pjacu), ostvarili su veliku pobjedu i došli na korak od osmog uzastopnog plasmana u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Mutu tragičar

Tragičar utakmice bio je kapetan, najbolji i najiskusniji u rumunjskoj momčadi Adrian Mutu. Promašio je nekoliko velikih prilika, a skrivio je i jedanaesterac kojeg je Duje Čop u 28. minuti realizirao za Dinamovo vodstvo.

 

I kada je izgledalo da će Modri na poluvrijeme s vodstvom, Rumunji su izjednačili. U posljednjoj minuti prvog dijela Dinamovi braniči su zaboravili na Tamuza koji je pobjegao Šimunoviću i Šimuniću, a zatim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Eduarda. Tamuz je još dva puta svladao vratara Dinama, no jedan mu je gol poništen zbog prekršaja u napadu, a drugi zbog zaleđa.

Čop kaznio veliki promašaj Mutua, Machado majstorijom potvrdio pobjedu

Deset minuta prije kraja utakmice dogodio se promašaj koji je prelomio susret. Mutu je bio sam ispred Eduarda, a portugalski vratar je odlično obranio njegov udarac. Nekoliko trenutaka kasnije Dinamo je poveo kada je Čop s pet metara glavom zabio na sjajan ubačaj Pinta s desne strane.

U 94. minuti Rumunji su ostali s igračem manje nakon što je Alves prekršajem zaustavio opasan kontranapad Dinama. Iz slobodnjaka s 20 metara Machado, koji je na poluvremenu zamijenio neprimjetnog Soudanija, prebacio je živi zid i iznenadio rumunjskog vratara za konačnih 3:1.

Uzvrat je za tjedan dana na Maksimiru. 

 

Pročitajte više