Velika večer Super Marija: Mandžukić zabio prvi hat-trick za Atletico

Foto: Hina, Guliver Images/Getty Images, Fotomontaža/Index

ATLETICO je s visokih 4:0 razbio Olympiacos, a heroj Vicente Calderona bio je Mario Mandžukić. Nakon što je Raul Garcia načeo očajne Grke, posao je do kraja obavio sjajni hrvatski reprezentativac te je tako došao do prvog hat-tricka u dresu Atletica.
 
Utakmica je doslovno od prve minute bila klasična igra mačke i miša i nakon odgledanih 90 minuta meča na Vicente Calderonu, gotovo je pa nevjerojatno da je momčad Olympiacosa u prva četiri kola pobijedila dva europska nogometna giganta, Juventusa i Atletica. Jer ova igra koju je grčka momčad pokazala večeras u Madridu nije bila ni blizu razine koja se traži u natjecanju kao što je Liga prvaka.
 
Mario Mandžukić, novi heroj Vicente Calderona
 
Atletico je pobijedio 4:0, no da momčad Diega Simeonea nije promašila gomilu toga te da argentinski stručnjak nije u 68 minuti izvadio Mandžukića, davši mu priliku da osjeti ovacije prepunog Vicente Calderona, grčki prvak lako je mogao puno teže stradati.

Igra mačke i miša od prve minute
 
Atletico je krenuo agresivno u utakmicu i već u drugoj minuti velika prilika. Večeras sjajni Juanfran je probio stranu i ubacio oštru loptu u kazneni prostor Olympiacosa, nastala je velika gužva, no ipak su se nekako Grci obranili. Međutim, što Atletico nije zabio u drugoj, zabio je u osmoj minuti. Bila je to gotovo identična akcija domaće momčadi.
 
Sjajni Juanfran uništavao očajne Grke
 
Juanfran je po svojoj desnoj strani uništavao Domingueza, Masuakua i Abidala, koji ga nisu mogli pratiti, previše prostora po boku je bilo slobodno da momčad poput Atletica to ne bi znala kazniti. Juanfran je ubacio u peterac, Botia je panično vratio golmanu Robertu, koji je pokušao izbiti loptu u aut, međutim to ja napravio očajno te je dodao loptu u nogu Juanfranu. Ovaj vidi natrčalog Raula Garciju kojem nije bilo teško s tri metra zakucati loptu za 1:0.
 
Dva gola Mandže u dvije minute
 
Pritisak je i dalje rastao i novi gol je visio u zraku. Nakon nekoliko jako dobrih prilika, koje su promašili igrači Atletica, u 38 minuti počinje privatna zabava Marija Mandžukića. Najprije je zabio iz blizine nakon odličnog ubačaja Ansaldija. S tih 2:0 se otišlo na odmor, a nakon jedne promašene prilike, Mandžukić je u samo dvije minute zabio dva gola glavom za, kako se na kraju i pokazalo, konačnih 4:0.
 
U drugom susretu ove grupe, Juventus je s 2:0 slavio u gostima kod Malmoa golovima Llorentea i Teveza te je napravio velik korak za plasman u osminu finala.
 
Uoči posljednjeg kola Atletico ima 12 bodova, Juventus ima 9, Olympiacos 6, a Malmo 3.
Parovi sljedećeg kola su:
 
Juventus – Atletico
Olympiacos - Malmo
 
 
 
 

 

 

Pročitajte više