Veliki Švicarac ne odustaje nakon poraza: "Najbolji tenis je tek preda mnom"

Foto: Getty Images/Guliver image

ROGER Federer poražen je od velikog rivala Rafaela Nadala u polufinalu Australian opena rezultatom 7:6 6:3 6:3 te je tako turnir na kojem je najavio svoj povratak u sam teniski vrh završio spoznajom da ovakvom Španjolcu ipak trenutno jako teško može konkurirati.

Ipak, optimizam ga nije napustio niti nakon poraza u tri seta: "Ovo je jako dobar početak sezone za mene, igrao sam zaista dobar tenis i osjećam da je moj najbolji tenis tek pred mnom. Nadam se da ću do travnja biti ponovno sto posto spreman."

Poručio je time da se već na Roland Garrosu i Wimbledonu nada povratku starim navikama, odnosno finalima Grand Slam turnira i njihovom osvajanju. Inače bio je ovo 33 međusobni ogled Nadala i Federera i 23. pobjeda Španjolca.

Osim po dva Švicarca u polufinalu, ovaj Australian Open značajan je po tome i što će nakon njega Federer izgubiti status prvog švicarskog reketa, prvi put nakon 2001. godine, na ATP ljestvici prestići će ga finalist Stanislas Wawrinka.

Objasnio je Roger i zašto toliko optimizma zrači iz njega: "Ovo nije razočaravajuće jer osjećam da sam napravio pomak i dobar start u godinu. Ne mogu reći da sam poput Murraya ili Rafe imao tešku operaciju i dugo izbivao, ali igrao sam s nečim što me dugo mučilo i ovo je korak u pravom smjeru. Imam osjećaj da će ovo biti vrlo dobra sezona za mene."

Nadal je, s druge strane, uživao u plasmanu u još jedno veliko finale, do kojeg je došao na nimalo lak način: "Odigrao sam vjerojatno svoj najbolji meč na turniru, sretan sam što je to bilo baš danas protiv Rogera."

Nije mogao pobjeći niti od teme žuljeva, koji ga i dalje muče, ali manje: "Ruka je dobro, izgleda bolje svakim danom. Jedini problem je položaj žulja, koji mi smeta kod igranja tenisa, inače ne toliko."

Za prvi Grand Slam naslov sezone Rafael Nadal i Stanislas Wawrinka borit će se u nedjelju od 9 i 30 po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte više