Veliki dan za Inter: Kovačić produljio ugovor do 2019. godine, Shaqiri stigao iz Bayerna

Foto: Inter

NASTAVLJAMO s friškim vijestima i najavama transfera u siječanjskom prijelaznom roku. Najveći posao 9. siječnja napravio je Inter koji je produljio ugovor s Mateom Kovačićem do 2019. godine, a milanski klub doveo je i Xherdana Shaqirija iz Bayerna. 

Andrija Vuković napustio je Split i potpisao do lipnja 2016. godine ugovor s Balikesirsporom, posljednjom momčadi turskog prvenstva. HNL će najvjerojatnije napustiti i Duje Čop, koji bi karijeru trebao nastaviti u Cagliariju.

21:00 Matija Nastasić blizu je odlaska iz Manchester Cityja. Najbliži je transferu u Schalke, a da su u tijeku pregovori oko njegovog dovođenja, otkrili su iz njemačkog kluba.

20:30 Inter je potvrdio dolazak Xherdana Shaqirija iz Bayerna. Švicarski reprezentativac potpisao je ugovor do lipnja 2019. godine.

20:00 Tomaš Kalaš, branič Chelseaja, do kraja sezone igrat će na posudbi u Middlesbroughu. Za momčad Aitora Karanke, bivšeg Mourinhovog pomoćnika, može zaigrati već u subotu protiv Readinga. 

18:30 Inter je objavio da je Mateo Kovačić produljio ugovor s milanskim klubom do 2019. godine.

 

17:30 Raheem Sterling ostaje u Liverpoolu i potpisuje novi ugovor, a iz Southamptona poručuju da neće nikoga prodati u siječnju.

17:00 Yaya Sanogo mogao bi otići na posudbu, potvrdio je menadžer Arsenala Arsene Wenger. Favoriti za njegovo dovođenje su Crystal Palace i Hull.

16:30 Andrija Vuković napustio je Split i karijeru nastavlja u Turskoj. Potpisao je ugovor do lipnja 2016. godine s Balikesirsporom, posljednjom momčadi turske prve lige. Split je dobio 100 tisuća eura.

 

16:00 Udinese je na posudbu u Cagliari poslalo vratara Željka Brkića.

15:00 Manuel Pellegrini, menadžer Manchester Cityja, otkrio je da engleski prvak u siječnju želi dovesti napadača. Najbliži Etihadu je Wilfried Bony iz Swanseaja.

14:00 - Duje Čop ide u Cagliari. Klubu kojeg trenira Gianfranco Zola slijedi teška borba za opstanak u Serie A, jer nakon 17 kola drži 18. mjesto, koje jamči Serie B, a zona spasa bježi im četiri boda. Još nema službene potvrde transfera, niti je Čop potpisao.

13:30 - Spezia, 4. momčad Serie B i Rijekina talijanska Lokomotiva (ili je Rijeka Spezijin talijanski Dinamo?), želi dovesti heroja Hajdukovog navijačkog puka, ukrajinskog bonvivana Artema Milevskog, javljaju talijanski mediji.

Predsjednik kluba kojeg trenira Nenad Bjelica i za koji igra "više Hrvata nego za Dinamo" (šest), Rijekin je mecena Gabriele Volpi, dok je njegov namjesnik na Kantridi, Damir Mišković, zadužen za dovođenje pojačanja u Speziju s ovih prostora.

Za razliku od ortaka koji uspješno posluju ne samo u Africi, nego i nogometno, u Kvarnerskom i Ligurskom zaljevu, Hajduku novac je problem. Podsjećamo, predsjednik Hajduka je na pitanje bi li prodao Milevskog dođe li prava ponuda, odgovorio: Drag mi je Milevski, ali još bi mi bila draža dva milijuna eura.

Ipak, za Milevskog mogu tražiti jedva pola od spomenutog iznosa.

12:20 - Slaven Bilić riješio je problem desnog beka u Bešiktašu. Iz Benfice stiže 30-godišnji Urugvajac Maxi Pereira, a turski mediji procjenjuju da je odšteta oko 4 milijuna eura. Pregovori još traju.

11:45 - Duje Čop u subotu će se pojaviti na liječničkom pregledu u Cagliariju, posao s Dinamom je zaključen, tvrde talijanski mediji.  > Talijani tvrde: Posao je gotov, Čop u subotu na pregledu u Cagliariju

10:59 Arsene Wenger požalio se da mu Lukas Podolski na odlasku prema Milanu (posudba u Inter) nije uputio ni pozdrav, ni pruženu ruku. "Ne očekujem poljupce i cvijeće, ali očekujem pristojnost. Ne znam koji je njegov problem sa mnom", rekao je menažder Arsenala za The Sun. 

10:46 Dolazak Shaqirija u Inter vijest je koja dominira u ovim trenucima u Italiji. Gazzetta je ovom transferu posvetila cijelu rubriku. Talijani se također bave pregovorima Galatasarayja i Juventusa oko Sneijdera. Posljednje informacije kažu da Turci ruše cijenu, ali još uvijek nedovoljno za Juve.

10:10 Messi u Real Madridu?! Ne, barem ako pitate Ikera Cailllasa. On je na pitanje ima li u Madridu mjesta za Argentinca odgovorio: "Ne. Imamo dovoljno dobrh igrača s kojima postižemo zadane ciljeve". 

09:50 Leicester je potvrdio da će Kramarić dobiti radnu dozvolu. Naš napadač pogledao je trening nove momčadi. Novi trener Nigel Pearson tvrdi da je pred njim lijepa budućnost. 

09:40 Van Gall nije uspio proteklog ljeta dovesti svoju najveću želju, Matsa Hummelsa, obrambenu zvijezdu Borussije i ekipe svjetskih prvaka. Razrušilo je to koncepciju Nizozemca koji ne odustaje i prema Njemačkoj ovaj put šalje ponudu tešku oko 45 milijuna eura. Ekskluzivu donosi Mirror, navodeći da su u Unitedu vrlo optimistični. Igraju i na kartu očajnih predstava Borussije koja se bori za opstanak u ligi te Hummelsovu sve jaču ravnodušnost. 

09:30 Manchester je ostvarenje sna, a De Gea je najbolji vratar svijeta, rekao je Victor Valdes na predstavljanju.

09:20 Nevjerojatno je u što se pretvara priča oko odlaska Lionela Messija s Camp Noua. Argentinac je, prema navodima Marce, zavapio da neće napustiti Barcu zbog obećanja Titu Vilanovi. U međuvremenu, stižu glasine o druženju njegovog oca s Romanom Abramovičem u Londonu. Daily Starr definitivni je pobjednik s informacijom da je Messi spreman na ljeto doći u Chelsea ili Manchester City u paketu vrijednom 500 milijuna funti. Bez komentara.

09:10 Duje Čop na pragu je Cagliarija, pišu Talijani. 

09:00 Loše vijesti za navijače NY Cityja, ako ima takvih. Agent Franka Lamparda tvrdi da njegov ugovor s Manchester Cityjem vrijedi do kraja sezone te da nikakav dogovor  na relaciji s New Yorkom, inače bratskim klubom, nije sklopljen. 

POTVRĐENI TRANSFERI: 

 IGRAČ   DOLAZAK   ODLAZAK   PRIJELAZ
Xherdan Shaqiri Inter Bayern Potpuni transfer
Tomaš Kalaš Middlesbrough Chelsea Posudba
Andrija Vuković Balikesirspor Split Potpuni transfer
Željko Brkić Cagliari Udinese Posudba
Miguel Layun Watford Granada Potpuni transfer

 Victor Valdes 

 Manchester United   Barcelona   slobodan transfer 
 Alejandro Gonzales  Calgiari  Verona   posudba 
 Edimar   Cordoba   Chievo   posudba 
 Michael Keane   Burnley   Manchester United   potpuni transfer 
 Tod Kane   Nottingham F  Chelsea   posudba
 Lewis Baker  Sheffield W   Chelsea   posudba 
 Masahudu Alhassan  Latina   Genoa   posudba
 Mauricio Pinilla   Atalanta   Genoa   posudba 
 Lass   Granada   Rayo V.  posudba 
 Cani   Atletico Madrid   Villarreal   posudba 
 Mauro Zarate   QPR   West Ham   posudba 
 Fernando Torres   Atletico Madrid   Milan   posudba
 Oriol Riera   Deportivo   Wigan   posudba 
 Alessio Cerci   Milan   Atletico Madrid   posudba 
Egor Filippenko  Malaga  BATE   potpuni transfer 
 Mark Schwarzer   Chelsea    Leicester    Slobodan transfer 
 Lukas Podolski   Arsenal   Inter    Posudba 
 Enzo N. Perez   Benfica    Valencia    Potpuni transfer 

Pročitajte više