Video - Arsenal na korak do senzacije: Pobijedili Milan 3:0 i ispali!

SVE je bilo spremno za senzaciju na Emiratesu. Milan nije primio u Ligi prvaka tri gola u prvom poluvremenu još od 2004. godine i utakmice protiv Deportiva, kada su Španjolci slavili 4:0 i tako prošli u idući krug natjecanja.

Iako su najavljivali prije utakmice kako je lekcija protiv Deportiva naučena i kako protiv Arsenala nema mjesta opuštanju čini se da su se prevarili. Već u 6. minuti na semaforu je pisalo 1:0 za domaćine nakon što je Alec Oxlade Chamberlain iz kornera pronašao u petercu samog Laurenta Koscielnyja.

Milan bez igre, bez prilike i bez volje

Odmah nakon ranog gola Arsenal je "nanjušio krv", a Abbiati je morao spašavati situaciju u 10. minuti nakon izvrsnog pokušaja Oxlade Chamberlaina. Fantastična, ali prije svega fanatična igra Topnika slomila je talijanski duh ponovno u 25. minuti.

Ovog puta strijelac je bio Thomas Rosicky, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone za Arsenal. Do 30. minute Milan je bio bez prilike, bez igre i bez volje. Jedino što su u tom periodu igre Ibrahimović i Robinho uspjeli napraviti jest upasti u mnogobrojna zaleđa koncentrirane obrane domaćina.

Treći gol Arsenala pao je u 43. minuti. Naime, Oxlade Chamberlain sjurio se poput brzog vlaka u šesnaesterac Talijana, a obrana gostujuće momčadi zaustavila ga je prekršajem. Glavni sudac utakmice Slovenac Damir Skomina bez previše razmišljanja pokazao je na bijelu točku s koje je Robin Van Persie bio precizan.

Arsenal u nastavku pao

U drugom dijelu Arsenal je nastavio pritiskati Milan, a posebno vrijedi spomenuti veliku šansu Topnika u 55. minuti. Oxlade Chamberlain se po tko zna koji put na utakmici sjurio u kazneni prostor Milana snažno pucao, no njegov pokušaj uspješno je obranio Abbiati. Međutim, lopta se u tom trenutku odbila do natrčalog Van Persieja koji je šalje pokraj gola.

S početkom 60. minute Milan se probudio. Prvo je Ibrahimović zaprijetio nekoliko puta dalekometnim udarcima, ali najveću priliku Rossoneri su propustili u 73. minuti. Nocerino se na ubačaj našao sam, pet metara od gola, ali njegov pokušaj je završio ravno u rukama Szczesnya.

Do kraja susreta Arsenal nije mogao uspostaviti nadmoć koju je imao na početku utakmice i susret je završio 3:0. U prijevodu Milan je osigurao nastup u četvrtfinalu Lige prvaka zbog visoke pobjede iz prve utakmice. Podsjećamo, Talijani su na San Siru slavili 4:0.

Wenger: Mogli smo im zabiti još dva tri gola

Arsene Wenger unatoč Pirovoj pobjedi bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi. Uvjerljiva pobjeda protiv Milana nije nešto što se događa svakog dana.

"Izuzetno sam ponosan na našu igru i na ovu momčad. Pokazali smo da imamo ponos i dignitet nakon što smo izgubili u prvoj utakmici. Upravo su nas greške iz prvog susreta koštale plasmana u četvrtfinale".

"U drugom poluvremenu smo bili umorni, a imali smo i taj hendikep što su nam se igrači ozlijedili. Da do toga nije došlo mogli smo im zabiti još dva tri gola sigurno", poručio je Wenger.

Unatoč tome što je zabio prvi gol i što je pružio jednu od najboljih partija u dresu Arsenala, Laurent Koscielny nije bio presretan zbog pobjede.

"Mi smo zaista dali sve od sebe. Ne znam. U prvom dijelu smo igrali kako smo htjeli. Robin Van Persie je imao odličnu priliku u drugom dijelu, ali nije zabio – što je tu je. Borili smo se i bili smo vrlo blizu senzacije. Ovako moramo nastaviti u Premiershipu", zaključio je Koscielny.

ARSENAL - MILAN 3:0

Arsenal: Szczesny - Gibbs, Vermaelen, Koscielny, Sagna - Oxlade-Chamberlain, Song, Rosicky - Gervinho, Van Persie, Walcott

Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Silva, Mesbah - Nocerino, Van Bommel, Emanuelson - Robinho, Ibrahimović, El Shaarawy

Pročitajte više