Video - Na Wembleyu dva gradska derbija: Jelavić izbacio "crne mačke" iz FA kupa!

NIKICA JELAVIĆ zabio je novi gol za Everton! U ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA kupa zabio je prvi gol u 2:0 pobjedi kod Sunderlanda čime su "Tofeesi" prošli u polufinale. Tottenham je izbacio Bolton sa 3:1 u utakmici koja je ponovljena zbog kolapsa Fabricea Muambe prije desetak dana.

Nikica Jelavić bit će treći hrvatski nogometaš u polufinalu ovosezonskog izdanja FA Cupa, najstarijega nogometnog natjecanja na svijetu u kojem njegovu momčad čeka novi žestoki "mersisajdski derbi" protiv Liverpoola.

Jelavić, koji je prije dva mjeseca stigao iz škotskih Rangersa,  odigrao je ključnu rolu u pobjedi gostiju. Sjajnim je udarcem iz prve desnom nogom u 24. minutu sa manje od deset metara okončao brzi kontranapad iskoristivši odličan ubačaj Magayea Gueyea s lijeve strane. Bio je to Jelaviću već treći pogodak u osmom nastupu za Everton.



U 57. minuti Jelavić je opet pokazao svoje napadačke kvalitete zbog kojih je doveden u Premierligu. Nakon novog dodavanja Gueyea izbio je pred gol domaćih, lopta mu je pobjegla udesno, ali je uklizao i gurnuo je pored Mignoleta. Branič Sunderlanda Vaughan ju je nespretno zakucao u vlastitu mrežu.
 


U 87. minuti trener Moyes izvadio je Jelavića iz igre priuštivši mu zaslužene ovacije i aplauz navijača s tribina.

U polufinalu na Wembleyu dva gradska derbija

Mersisajdski derbi na Wembleyju bit će prva međusobna utakmica Evertona i Liverpoola u polufinalu FA Cupa od 1989. godine.
 
Tottenham je pobjedom protiv Boltona 3:1 izborio polufinale s Chelseajem koji se 15. travnja igra na Wembleyju.

Tottenham dovršio posao koji je prekinuo Muambin kolaps: Modrić asistirao za treći gol

White Hart Lane prije utakmice se najprije prisjetio drame iz prve utakmice kada se Boltonov Fabrice Muamba srušio na terenu usred utakmice nakon zatajenja srca. Muamba, koji se još uvijek oporavlja u bolnici, bio je glavni motiv susreta na terenu i tribinama, navijači i igrači su zahvalili svima koji su proteklih tjedan dana slali poruke podrške nesretnom suigraču Ivana Klasnića.

No, nakon početnog sučevog zvižduka Tottenham je potisnuo emocije i napao svim snagama, ali do poluvremena nisu uspjeli probiti čvrsti Bolton. Točnije, "nula" je stajala sve do 74. minute kada je stoper Spursa Ryan Nelsen glavom zabio za vodstvo na asistenciju Van der Vaarta. Samo tri minute kasnije iz brze kontre Jermain Defoe asistirao je Garethu Baleu za 2:0. U 90. minuti Kevin Davies pobudio je nadu gostiju u produžetke, ali četiri minute sudačke nadoknade bolje su iskoristili domaći za koje je Louis Saha postavio konačnih 3:1. Asistirao mu je Luka Modrić.



Hrvatski je veznjak bio standardno dobar, dok drugi Redknappov Hrvat Niko Kranjčar nije ulazio u igru. Kraj utakmice dočekao je u suparničkim redovima i Ivan Klasnić.

FA Cup, četvrtfinale:

Sunderland - Everton 0:2 (Jelavić 24, Vaughan 57-ag)

Tottenham – Bolton 3:1 (Nelsen 74, Bale 77, Saha 90+4 / K. Davies 90)

Pročitajte više