Vidić pred mančesterski derbi prekinuo komunikaciju sa sunarodnjacima iz Cityja

Foto: AFP

PONEDJELJAK donosi veliki gradski derbi na vrhu engleskog Premiershipa. Vodeći Manchester United igra protiv Cityja koji zaostaje velikih 15 bodova.


Kapetan Uniteda Nemanja Vidić u najavi utakmice otkrio je kako je do derbija prekinuo sve veze sa sunarodnjacima koji nose dres Cityja, Aleksandrom Kolarovim i Matijom Nastastićem.

Iako su van terena bliski prijatelji, Vidić je otkrio kako je zbog rivalstva dvaju klubova nemoguće normalno razgovarati s igračima Cityja, ma kako dobri prijatelji bili. Najboljim rješenjem zato mu se čini potpuni prekid komunikacije dok ne prođe "ludilo".

"Nikada ne razgovaram s protivnicima prije utakmica. Dobar sam s Kolarovim i Nastasićem, no ne volim pričati. Volim izaći i odigrati utakmicu. Na dan susreta mislim samo o tome, ne trošim energiju prije nego utakmica počne, to vas može iscrpiti", rekao je Vidić, prenosi Guardian.

Novinari su Vidiću nabili na nos statistiku prema kojoj je igrač Uniteda s najvišim postotkom pobjeda, čak 72 posto, no bivši srpski reprezentativac se time ne zamara.

"Ne treba gledati samo statistiku, nego i snimke utakmica. Imamo priliku danas vidjeti svu statistiku i analize utakmica, točno koliko duela ste dobili, koliko udarac i dodavanja uputili, vidite gdje se možete popraviti. Neki igrači ne gledaju snimke, ali ja ih volim gledati", otkrio je Vidić koji je sigurno dobro proučio i Cityjeve napadače.

Kompany: Nikoga više ne zanima prvenstvo, nego tko će biti prvak Manchestera


Gosti dolaze željni makar utješne pobjede na Old Traffordu, kada im je naslov prvaka već umakao. Kapetan Cityja Vincent Kompany rekao je:

"Bilo bi lijepo izazvati United na njihovom terenu. Derbi je derbi, mislim da nikoga sada ne zanima prvenstvo, nego tko će biti prvak Manchestera".

"United neće igrati opuštenije zbog bodovne razlike. Ovo je kao finale kupa, igra se za sve ili ništa. Bilo je dobrih derbija proteklih godina, nadam se još jednom takvom, ali sa sretnim završetkom za City", dodao je Kompany.

Pročitajte više