Vori brutalno iskren: "Usrali smo se od straha"

"DOSLOVNO smo se usrali od straha", bile su prve riječi koje je nakon utakmice rekao Igor Vori. "Promašili smo toliko zicera u prvom i drugom poluvremenu da je to strašno".

Thierry Omeyer slomio je Hrvatsku. Neuništivi Francuz već godinama je previsoka prepreka za hrvatske rukometaše. Situacija je toliko zabrinjavajuća da bi u Hrvatskom rukometnom savezu trebali organizirati kurs za trenere pod nazivom: "Kako zabiti Omeyeru". No, možda to neće biti potrebno, jer Francuz ima 36 godina, i ovo su mu vrlo vjerojatno posljednje utakmice u dresu Francuske. Tko zna...

Glavni krivac za poraz, Slavko Goluža: Ne vidim zašto su se igrači uplašili

"Mi smo se njih prepali. Uspavali su nas. Nismo imali trku, oni su primjenili taktiku Tunižana, razbili su nas", rekao je Vori.

Jedan od glavnih krivaca za poraz Hrvatske definitivno je Slavko Goluža. Bez pardona, Goluža je platio danak zbog svog trenerskog neiskustva. Njegov protivnik Claude Onesta ponovno je potvrdio kako je jedan od najvećih trenera u povijesti rukometa. Francuski recept je već godinama isti. U skupini ostave dojam da su ranjivi i pobjedivi, a kad prođu u polufinale kao da je riječ o nekoj drugoj momčadi. Ili nam se to samo čini, jer smo im već godinama mušterije.

"Ne vidim razlog zašto su se igrači uplašili", tvrdi Goluža nakon utakmice. "Omeyer je bio izvanredan, ali mi smo ih stigli, no nismo znali poentirati. Previše smo zicera promašili. Previše pogrešaka smo radili", rekao je Goluža, ali bilo je vidljivo kako je izbornik šokiran nakon poraza. Francuzi su pomeli pod s njegovom 6-0, ali i 5-1 obranom.


"Nismo imali gustoću. Nije bilo čvrstine u sredini", izjadao se Slavko za HTV, a zatim najavio veliki povratak:

"Nema veze, što je tu je. Francuzi su bili bolji, ja im čestitam. Treba dignuti glavu. Idemo po broncu, još jači i čvršći", poručio je Goluža.

Lacković: Zbog Omeyera smo izgubili na sigurnosti

Nakon Vorija i Goluže na red je došao Blaženko Lacković.

"Zbog Omeyera smo izgubili na sigurnosti. Nismo bili fantastični kako znamo biti. Nije lako igrati protiv njih šest i još Omeyera na vratima", rekao je Lac.

Hrvatska se ovim porazom oprostila od borbe za zlato, ali već u nedjelju rukometaši imaju novi ispit - borbu za broncu protiv Mađarske.

"A...trebali bismo. Ako smo se već dva mjeseca pripremali za zlato...", tužno je za kraj poručio Vori.

Balić: Omeyer nikada nije bio bolji...

Ivano Balić bio je silno razočaran što nije izborio svoje vrlo vjerojatno posljednje finale s reprezentacijom u karijeri.

"Omeyer nas je uništio. Nikada nije bolje branio protiv nas nego sada. Strašno", rekao je Ivano.

Pročitajte više