Vugrinec ne posustaje: Dragovoljcu je zabio svoj 140. gol u HNL-u

Foto: Hina

DAVOR VUGRINEC ne posustaje s popravljanjem rekorda u broju pogodaka u HNL-u. Igrač koji je prije dvije godine pogotkom Lokomotivi u dresu Slavena prestigao učinak Igora Cvitanovića od 126 pogodaka u domaćoj ligi sad je došao do brojke od 140 golova u Prvoj ligi.

Zabio ga je Hrvatskom dragovoljcu u Sigetu, svoj četvrti ovosezonski, u susretu koji je završio 3:3 iako su Koprivničani na poluvremenu vodili 3:0. Početkom sezone kad je od strane Ivana Katalinića udaljen iz prve momčad Slavena vjerojatno je malotko očekivao ovakav doseg iskusnog napadača u 40. godini života.
 
Vuga je ovih 140 pogodaka rasporedio na 13 izdanja hrvatskog nogometnog prvenstva, a najveći broj u jednoj sezoni postigao je u dresu Zagreba 2009./2010. kad je poentirao 18 puta. Na kraju mu je to donijelo i naslov najboljeg strijelca HNL-a.
 
Iza njega na vječnoj ljestvici strijelaca u HNL-u nalazi se spomenuti Igor Cvitanović sa 126 pogodaka, dok su više od 100 pogodaka postigli još Joško Popović (111) i Miljenko Mumlek (107).
 
Osim za Slaven Belupo, Vugrinec je u HNL-u igrao i zabijao još za Varteks (Varaždin), Rijeku, Dinamo i Zagreb. U inozemstvu je bio član Trabzonspora, Leccea, Atalante i Catanije, a upisao je i 28 nastupa uz sedam pogodaka za reprezentaciju Hrvatske.
 

 

Pročitajte više