Vukojević: Milevskij je strašan igrač, jedan od najboljih s kojima sam igrao

Foto: Hina

OGNJEN VUKOJEVIĆ i Ivan Boras predstavljeni su danas na Maksimiru.

"Ljudi iz kluba su mi prezentirali plan za sljedeće tri godine koji mi se sviđa i u kojem želim sudjelovati; nisam niti malo razmišljao kada sam vidio koliko su ambiciozni u Dinamu i kakvi su planovi. Drago mi je što sam se vratio u Dinamo i sretan sam što sam došao kući. Dulje vrijeme postoji interes s obje strane, već sam dosta dugo u Ukrajini gdje, nažalost, nije bajna situacija i došlo je do zasićenja. U Kijevu sam proveo krasne igračke godine svoje karijere i zahvalio bih se svima u klubu, posebno gospodinu Surkisu na svemu, ali još imam godinu ugovora u Kijevu i došlo je vrijeme za povratak kući", rekao je Vukojević.

"Reprezentacija je za mene zaključena priča"

"Nisam došao ovdje zbog dvije utakmice protiv Petrolula; to nema veze s istinom. Kada sam već spomenuo Petrolul onda ću reći da su po meni oni puno bolja momčad od Aalborga i mislim da nas čekaju dvije teške utakmice. Reprezentacija? To je za mene zaključena priča, a ja reprezentaciji i izborniku želim puno sreće i bit ću veliki navijač", dodao je.

"Jesam li spreman? Imao sam kratku pauzu nakon Svjetskog prvenstva, prošao pripreme i igrao utakmice, a prvenstvo je počelo malo kasnije i tu nisam nastupio. Spreman sam, a mislim da mi nedostaje tek par utakmica kako bih ušao u pravi ritam i vjerujem da će se to dogoditi vrlo brzo. Kažem, doma sam i želim se što prije uklopiti u novu ekipu. Tu sam kako bih pomogao, najzrelije godine su preda mnom, imam 30 godina, nisam imao većih ozljeda u karijeri i mogu još puno toga dati. Ne bježim od odgovornosti. Dinamo ima odlične igrače, mlade i treba vremena da se sve uklopi; vidio sam to na ovih par treninga. Ja sam spreman svojim iskustvom dignuti sve na još veći nivo", spremno će

"Milevskij je u rangu Ševčenka, Eduarda i Mandžukića"

Na koncu osvrnuo se i na veliko pojačanje splitskog Hajduka, svog nekadašnjeg suigrača u kijevskom Dinamu Artema Milevskog, koji je jučer predstavljen na Poljudu. "Milevskij je jedan od četiri, pet najboljih napadača s kojima sam igrao. U rangu je Ševčenka, Eduarda i Mandžukića. Imao je dosta privatnih problema, no Milevskij je vrhunski igrač", rekao je za kraj hrvatski internacionalac.

Boras: Vratio sam se kući

"Vratio sam se kući, možemo to tako reći. Proveo sam nešto više od godinu dana u Rijeci, ali Zagreb je moj dom gdje sam odrastao. Mlad sam igrač, trebam učiti i imam sreću što mogu uz Ogija i ostale suigrače oko mene biti bolji igrač i čovjek", rekao je na predstavljanju Ivan Boras.

Pročitajte više