Wolfsburg mora juriti pobjedu kod Mainza ako želi u Europa ligu

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Prvi meč 32. kola Bundeslige igra se na Coface Areni. Mainz je do utakmice protiv Kolna bio u opasnoj situaciji jer se nazirala borba za opstanak. Pobjeda u toj utakmici i bod na gostovanju na Allianz Areni su Tuchelu unijeli puno spokojniji završetak prvenstva. Mainz trenutno ima 8 bodova više od Jarčeva koji se nalaze na poziciji playoffa i dovoljan im je samo jedan bod u preostala tri meča da riješe sve brige oko opstanka. S druge strane Wolfsburg je sa 40 osvojenih bodova još uvijek u konkurenciji za Europsku ligu, ali će morati u preostala tri meča uzeti dosta bodova ne bi li prestigli svoje rivale. Gol razlika im nije jači adut jer u slučaju istog broja bodova sa -14 nemaju šansi.

Svoje prilike je Magathova ekipa ispustila u prošla tri meča kada je zabilježeno isto toliko poraza. Posebno im je teško pao onaj posljednji na njihovoj VW Areni od ugroženog Augsburga 1-2 golom u posljednjim trenucima utakmice. Za večerašnji meč Magath od bitnijih igrača na raspolaganju nema obrambenog Felipe-a.

Mainz je u prošlom kolu imao sretnu okolnost da je Bayern izgubio šanse u borbi za titulu sa Dortmundom tako da je protiv sebe imao kombiniranu ekipu koju je izveo Heynckes. U jednoj više slaboj nego osrednjoj utakmici su uspjeli uzeti bod. Tuchel je po ko zna koji put izvodio različite startne postave u ovom prvenstvu. Za ovaj meč na raspolaganju od bitnijih igrača nema već dugo vremena odsutnih Svenssona i Riise-a.

Tuchel je u prošloj sezoni napravio veliki uspjeh osiguravši europsku vizu. Na kraju prvenstva su ostali bez tri izuzetno bitna igrača koji su ih napustili (Fuchs, Schurrle i Holtby). Kako stvari trenutno stoje, nazire se da će i kraj ovogodišnje sezone možda donijeti poneki odlazak. Interes za neke igrače su otvoreno pokazali neki prvoligaški timovi. Za U21 reprezentativca Njemačke, centralnog obrambenog Kirschhoffa se zanimaju Dortmund, Bayern i Schalke. Mađarski centafor Adam Szalai je meta Wolfsburga i Monchengladbacha. Situacija je ipak izgleda za sada najkritičnija sa golmanom Mullerom koji je otvoreno rekao da ne želi sjediti na klupi Wetklou. On je na prošloj utakmici na Allianz Areni branio, sačuvao svoj gol i bio proglašen za igrača utakmice. Već za ovu utakmicu je najavljen povratak Wetklo-a (20 nastupa u prvenstvu) na gol Mainza. Spekulira se da bi on možda mogao u Eintracht Frankfurt koji će u sljedećoj sezoni igrati prvoligaške mečeve. Sa sva tri spomenuta igrača će se u narednom periodu obaviti razgovori jer ih klub želi zadržati. Pitanje je međutim da li će ih oni biti u stanju zadržati ukoliko se zaista pojave jači i bogatiji klubovi kao na kraju prethodne sezone kada su odnijeli Holtbya, Schurrlea i Fuchsa.

BetPlace.net preporučuje:

Ukoliko Wolfsburg želi dostići ekipe ispred sebe u borbi za europu, iz ove utakmice ne smije biti zadovoljan sa bodom jer je do kraja prvenstva ostalo vrlo malo. Posljednje dvije utakmice očekuju ih okršaji s direktnim konkurentima (Bremen i Stuttgart). Sa druge strane Mainz je  riješio gotovo sve brige oko ostanka i može u ovu utakmicu ući bez grča kao što je to bilo pred meč protiv Kolna. Može se očekivati jedan otvoren meč u kojem golovi ne bi smjeli izostati. Preporuka over 2.5.

Pročitajte više